News Flash:

Solutia ieftina pentru un par fragil - Uite cu ce sa-l tratezi naturist

21 Ianuarie 2018
986 Vizualizari | 0 Comentarii
par fragil

Masti si tonice cu miere facute acasa pentru parul fragil si subtire, este ceea ce-ti propun pentru un plus de vigoare, stralucire si sanatate a podoabei capilare. Parul puternic si stralucitor este un lucru valoros. Intr-o lume ideala, un sampon ar fi suficient sa garanteze un par stralucitor. Din pacate pentru foarte multi dintre noi, nu este suficienta doar aplicarea samponului si trebuie sa apelam la diverse tratamente de ingrijire.

In ajutorul nostru vin combinatiile neasteptate din plante, uleiuri esentiale si miere pentru a aduce un plus de rezistenta si sanatate parului nostru fragil, subtire si lipsit de volum. Chiar daca am fost inzestrati de la natura cu par bogat, viguros, odata cu trecerea anilor parul isi pierde din calitatile minunate.

O rutina de ingrijire zilnica a parului si un tratament prompt al oricarei probleme sunt vitale pentru a mari si mentine frumusetea unui par sanatos. E mai usor sa alegi remediile cosmetice si mastile hranitoare atunci cand stii ce tip de par ai.


De ce trebuie sa aplicam masti si alte tratamente naturiste parului nostru?
Parul uscat este lipsit de luciu, se rupe cu usurinta in timpul periatului, nu se aranjeaza la coafare, se electrizeaza. Daca a devenit uscat inseamna ca asupra lui au interventit factori agresivi cum ar fi vopsirea, spalarea cu sampoane prea degresante sau nepotrivite tipului de par, avitaminoza aparuta de obicei in urma curelor de slabire drastice, stresul sau epuizarea fizica.

Parul subtire de cele mai multe ori arata ca o panza de paianjen, se incurca mai tot timpul, zboara in toate partile, se electrizeaza de fiecare data cand incercam sa-l coafam, lipsit de volum chiar si atunci cand depunem efort suplimentar sa-i dam o forma.

Uneori parul se subtiaza din cauza tulburarilor de sanatate, cum ar fi dezechilibrul hormonal sau epuizarea fizica iar factorul asupra caruia nu vom putea interveni niciodata este trecerea anilor care modifica textura firului de par.

Odata cu imbatranirea, evolutia intregului corp incetineste, chiar si a foliculilor de par care devin mai putin eficienti si produc fire de par fine in diametru si mai scurte in lungime. Acesta micsorare este graduala si parul incepe sa se simta usor mai subtire, cu mai putin volum si mai putina densitate.

De aceea radacina firelor de par si pielea capului trebuie supuse unui tratament naturist de hranire si intensificare a circulatiei sangvine. Citeste aici ce trebuie sa faci pentru a avea par sanatos si stralucitor.


Masti pentru intarirea si accelerarea cresterii firului de par
Masca cu brusture se prepara din 4 parti radacina de brusture, 4 parti galbenele si 3 parti hamei. Peste amestecul obtinut se adauga 1 litru de apa fiarta, se fierb 15 minute si se lasa la infuzat 2 ore dupa care se strecoara.

In preparatul obtinut mai adaugam 2 linguri de miere si cu aceasta masca facem masajul pielii capului de 3 ori pe saptamana. Afla aici si  alte retete miraculoase pentru regenerarea parului.

Masca cu laptisor de matca se prepara din 20 g de radacina de brusture maruntita pe care o adaugam la o jumatate de litru de apa fiarta si se fierbe timp de 10 minute, iar apoi se lasa la infuzat o ora. Se strecoara si se adauga o lingurita de miere si 10 g de laptisor de matca. Cu maca obtinuta se maseaza scalpul de 3 ori pe saptamana timp de 2 luni.

Masca cu urzica se realizeaza din 3 linguri de urzica si 3 linguri de potbal pe care le adaugam la 1 litru de apa fiarta.Amestecul obtinut se fierbe 10 minute si se lasa la infuzat o ora, dupa care se strecoara si se adauga o lingura de miere. Cu masca proaspat preparata se fac masaje ale scalpului de 4 ori pe saptamana timp de o luna.

Masti si tonice pentru regenerarea parului subtire si fragil
Masca cu ulei de masline se prepara in felul urmator: se incalzeste la aburi o jumatate de pahar de ulei de masline si o jumatate de lingurita de lanolina. Se adauga cate o lingurita de frunze de mesteacan, flori de musetel, panselute, toate maruntite si se fierb timp de 30 de minute.

Se strecoara iar dupa ce se raceste putin se adauga un galbenus de ou (preparatul sa nu fie prea cald ca o sa riscam sa facem omleta), 0 lingura de suc de lamaie si o lingura de miere. Cu masca obtinuta astfel se vor masa bine radacinile parului si o lasam sa actioneze o ora.

Masca cu salcie si brusture se prepara astfel: 2 linguri de coaja de salcie si tot atatea de radacina de brusture se fierb intr-un litru de apa fiarta timp de 10 minute si se lasa la infuzat timp de o ora. Dupa racire, se strecoara si in preparatul obtinut adaugam 2 linguri de miere si 10 g de apilarnil.

Cu masca proaspat preparata se maseaza pielea capului si se lasa aplicata pe par inca 30 de minute sa actioneze mai bine. Se repeta de 3 ori pe saptamana si in felul acesta vom observa cum inceteaza caderea parului si parul subtire devine mai viguros.

Tonic cu fructe de salcam japonez. Se folosesc 200 g de fructe de salcam japonez bine maruntite, ce se fierb 5 minute in 3 litri de apa. Dupa racire si strecurare, se adauga 3linguri de miere. Tonicul astfel preparat intareste parul si accentueaza nuanta podoabei capilare. Se mai poate prepara tonic si din mugurii de salcam japonez. Citeste aici despre tonice pentru par preparate in casa cu ingrediente naturale.

Citeste si Truc interesant pentru par: si-a acoperit capul cu o folie de aluminiu, dupa ce si-a dat cu masca facuta chiar de ea

Masca cu  coaja de stejar si coaja de ceapa. Se realizeaza prin amestecarea unor cantitati egale de coaja de stejar si coaja de ceapa, peste care se toarna 1 litru de apa fiarta si se continua fierberea amestecului la foc mic timp de o ora.

Dupa racire se dizolva 2 linguri de miere si cu masaca preparata se maseaza radacinile si se lasa sa actineze timp de 30 de minute. Pentru rezultat garantat se repeta procedeul de 3 ori pe saptamana.

Masca cu musetel. Se folosesc 2 linguri de flori de musetel care se fierb cu o cana de apa timp de 15 minute. Dupa racire, se strecoara si se amesteca cu 3 lingurite de miere. Se aplica pe par si se lasa sa actioneze timp de o ora, dupa care se va spala parul in mod normal.

Masca cu fructe de scorus. Se prepara o pasta din frunze de papadie, menta si fructe de scorus ( daca sunt uscate trebuie maruntite si fierte la aburi inainte de prepararea propriu-zisa a mastii). Se aplica 10 minute pe pielea capului dupa care parul se spala si se clateste normal.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006938 (s)