News Flash:

Supa care le face bine fumatorilor - Se prepara dintr-un ingredient banal, aproape uitat de toata lumea

21 Ianuarie 2018
947 Vizualizari | 0 Comentarii
supa

Daca esti fumator, locuiesti intr-un oras aglomerat sau este expus in fiecare zi la noxele pe care masinile le emana, poti sa dezvolti diferite boli pulmonare. Ai grija de tine prin consumul produselor alimentare sanatoase si efectuarea exercitiilor fizice, deoarece aceste doua aspecte te pot ajuta sa iti pastrezi plamanii sanatosi.

Unii medici spun ca macrisul te ajuta doar sa acresti supa, insa conform unor studii, o supa preparata cu macris din abundenta reprezinta o modalitate buna de a curata plamanii. Daca vei consuma urmatoarea supa macar o data pe saptamana, te va ajuta sa mentii plamanii si organismul sanatoase.

Ingrediente:

2 kg de macris

1 morcov

3 linguri de orez

3 cani mari de apa

1 ceapa

Mod de preparare:

Se toaca marunt morcovii si ceapa si se pun intr-o oala impreuna cu apa, orezul si macrisul. Se lasa sa fiarba la foc foarte mic aproximativ 3 ore, adaugand apa daca aceasta scade prea mult. Dupa  ce au trecut cele 3 ore se pune continutul in blender si vei obtine o supa verde delicioasa, gustoasa si care te va ajuta sa cureti plamanii!

Citeste si De ce doctorii recomanda sa bei zeama de castraveti murati inainte de fiecare masa

Beneficii sanatate macris

Originar din Europa, macrisul este o planta perena cultivata datorita gustului sau racoritor si a proprietatilor sale depurative, diuretice, antiinfectioase, antiscorbutice si usor laxative. Are un continut scazut de calorii si este bogata de fier, iod, sulf, zinc, potasiu, fosfor, magneziu, vitamina C si A, acid folic si alti fitonutrienti.

Amelioreaza astmul

Macrisul are importante proprietati antialergice, fiind in acelasi timp bogat in vitamina C, motiv pentru care este indicat in tratarea astmului, a gripei si a bronsitei.

Imbunatateste functiile glandei tiroide

Datorita continutului de iod, macrisul este indicat in special in dieta romanilor, cunoscut fiind numarul ridicat al persoanelor care sufera de gusa tiroidiana. Mai mult, accelereaza metabolismul, fiind indicat in hipotiroidie.

Previne bolile cardiovasculare

Bogat in luteina, zeaxantina si carotidieni naturali, macrisul este un aliat de nadejde in prevenierea bolilor cardiovasculare. Macrisul reduce grasimile din sange si scade colesterolul rau, prevenind ateroscleroza.

Antibiotic natural

Macrisul este bogat in substante cu rol antibiotic, luptand impotriva infectiilor din organism si intarind imunitatea.

Previne pietrele la rinichi

Macrisul prezinta efecte de reglare a diurezei, prevenind formarea nisipului sau pietrelor la rinichi si tratand eficient edemele.

Amelioreaza bolile de piele

Decoctul de radacina de macris este folosit in comprese pentru ameliorarea afecaiunilor pielii, fiind eficient chiar si in tratarea psoriazisului.

Imbunatateste vederea

Cu un continut ridicat de vitamina A, macrisul ajuta la mentinerea sanatatii ochilor, prevenind cataracta si imunatatind vederea.

Vindeca ficatul

Considerat un aliment-tratament pentru ficat, consumul de macrisul este recomandat pentru regenerarea hepatica si in dieta celor care sufera de ficat gras.

Previne anemia

Bogat in acid folic, dar si in fier, macrisul este indicat in dieta persoanelor ce sufera de anemie.


1 morcov 1 ceapa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1263 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006519 (s)