News Flash:

Planta folosita la tratarea dementei

20 Ianuarie 2018
1248 Vizualizari | 0 Comentarii
talpa gastei mare 2

Talpa-gastei este o planta care poate fi intalnita usor. De multe ori treci pe langa ea fara sa o bagi in seama, insa, desi pare nesemnificativa la prima vedere, ascunde o serie de proprietati pentru sanatate. Talpa-gastei face parte din familia Amaranthaceae si poate atinge pana la 1,50 de metri. Se poate catara pe pereti sau copaci ori o poti intalni libera pe campuri.

Proprietati pentru sanatate:

Vindeca dementa. Planta alunga starile de nervozitate si este un tonic pentru inima. Ceaiul facut din doar 100 de grame de talpa-gastei poate preveni si chiar vindeca dementa, spun expertii in medicina naturista. De asemenea, este un aliat de nadejde in ceea ce priveste irascibilitatea si este extraordinara pentru durerile de cap sau neplacerile cauzate de mirosuri ori schimbarile bruste de temperatura. De asemenea, ceaiul de talpa-gastei ajuta la diminuarea durerilor menstruale si a disconfortului gastro-intestinal.

Ajuta femeile aflate la menopauza. Amelioreaza simptomele premenstrual si ale menopauzei. Aceasta planta care face flori de culoare roz este recomandata pentru tratarea manifestarilor organismului specifice menopauzei: insomnie, palpitatii, nervozitate. Pentru a trata aceste simptome se recomanda adaugarea a doua lingurite de planta uscata la 1 cana de apa fierbinte. Lasa planta 10 minute la infuzat si bea cel mult doua cani din acest ceai pe zi. Planta se poate administra si sub forma de pulbere de 4 ori pe zi. In plafaruri puteti cere si capsule pe care le puteti lua in fiecare zi.

Compozitia plantei:

uleiuri volatile;

acizi flavonici;

flavonoide;

acizi polifenolcarboxilici;

betacaroten;

vitaminele A, C si E;

minerale esentiale.

Alte afectiuni pentru care poate fi folosita planta:

gastrita pe fond de stres;

contuzii, rani (cataplasmele cu ceai de talpa-gastei inchid ranile);

reumatism;

prolaps uterin;

arsuri.


uleiuri volatile acizi flavonici flavonoide betacaroten
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006153 (s)