News Flash:

SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2018: Proba la MATEMATICA, sustinuta astazi de elevii de clasa a VIII-a. Iata subiectele

6 Martie 2018
1267 Vizualizari | 0 Comentarii
examen

Elevii de clasa a VIII-a sustin marti simularea pentru Evaluarea Nationala 2018, a doua proba fiind cea la matematica. Subiectele vor fi afisat epe edu.ro


SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2018. In perioada 5-7 martie, Ministerul Educatiei Nationale organizeaza simularea pentru examenul de evaluare nationala 2018, prima proba fiind cea de limba si literatura romana. Potrivit calendarului stabilit, prima proba la simulare evaluare nationala 2018 a avut loc luni, 5 martie, la limba romana, pe 6 martie se desfasoara proba de matematica, iar pe 7 martie proba limba si literatura materna din cadrul simularii pentru evaluarea nationala 2018. Potrivit Ministerului Educatiei, la simularea evaluarii nationale 208 sunt asteptati in jur de 180.000 de elevi de clasa a VIII-a vor, care vor sustine simularea la proba scrisa de limba si literatura romana pentru evaluarea nationala. Elevii vor avea la dispozitie doua ore pentru a rezolva subiectele la romana la evaluare nationala 2018.

Iata cum au aratat subiectele si baremul la proba de romana
Subiecte simulare Evaluare Nationala - limba romana - EDU.RO
Elevii de clasa a VIII-a au avut, luni, la simularea Evaluarii Nationale, la limba romana, de motivat apartenenta la specia literara fabula a unui fragment din ”Stejarul si trestia” de Gheorghe Sion, sa realizeze o compunere despre o intamplare la gradina zoologica, sa gaseasca sinonime si sa precizeze rolul virgulei.

De asemenea, elevii au avut de mentionat functia sintactica a unor cuvinte.

La subiectul IA, elevii au avut un fragment din fabula ”Stejarul si trestia” de Gheorghe Sion, iar in baza acestuia au avut de raspuns la sase cerinte: sa gaseasca cate un sinonim pentru sensul din text al cuvintelor ”sa te mandresti” si ”iute”, sa mentioneze rolul virgulei in secventa ”Ce boala ai, vecine?”, sa explice modul de formare a cuvintelor subliniate din secventele: ”Te plang pre legea mea!” si ”Eu cresc incet”.

De asemenea, ei au mai avut de formulat doua idei principale si secundare din text, dar si sa prezinte, intr-un enunt, motivul pentru care stejarul afirma ”Chiar trasnete din ceruri sunt gata a-nfrunta”.

La subiectul IB, elevii au avut de redactat o compunere de minimum 150 de cuvinte in care sa motiveze apartenenta la specia literara fabula a textului.

La subiectul al II-leaA, elevii au primit un text dupa ”Cartea junglei explicata. Fiarele Salbatice”, iar in baza acestuia au avut de raspuns la sase cerinte: sa formuleze un enunt in care sa precizeze anul in care a fost publicata pentru prima data Cartea Junglei si personajul creat de cineasti, in filmul de animatie din 1967, sa scrie titlul articolului din care a fost extras fragmentul si numele publicatiei in care a aparut acesta. Raspunsurile se regaseau in text.

De asemenea, ei au avut de mentionat diateza si rolul unor verbe subliniate, de mentionat functia sintactica a unor cuvinte, mentionand partea de vorbire prin care se exprima, dar si de transcris propozitiile subordonate din fraza urmatoare, precizand felul acestora: ”Este un mediu in care ar fi usor sa ti-l imaginezi pe Regele Louise balansandu-se printre copaci”.

Totodata, elevii au mai avut de construit o fraza din doua propozitii in care sa existe o propozitie subordonata completiva directa introdusa prin adverbul relativ ”cand”.

La punctul B, de la subiectul al doilea, elevii au avut de redactat o naratiune de 150 – 300 de cuvinte in care sa prezinte o intamplare petrecuta in gradina zoologica, respectand anumite conditii.

 

SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2018. "Subiectele sunt elaborate de catre specialistii Centrului National de Evaluare si Examinare (CNEE), in mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro si sunt proiectate astfel incat tratarea lor sa valorifice capacitatile elevilor pe temele prevazute in programa de examen si parcurse pana la aceasta data. Corectarea lucrarilor va fi realizata, in baza unor bareme care asigura unitatea si obiectivitatea evaluarii si notarii la nivel national, de catre doi profesori din unitatile de invatamant in care elevii sustin simularea", arata Ministerul Educatiei Nationale (MEN), intr-un comunicat de presa. Notele obtinute la simulare evaluare nationala 2018 nu se contesta si nu se trec in catalog. Totusi, in situatiile exceptionale in care se doreste consemnarea notelor in catalog, acest lucru se poate face in baza unei cereri scrise depuse de cei interesati. In acelasi timp, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral in vederea adoptarii unor masuri adecvate fiecarei situatii in parte, scopul fiind imbunatatirea performantelor scolare.

SUBIECTE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2018 EDU.RO

SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2018.Obiectivele acestei simulari la evaluare nationala care incepe cu proba de limba si literatura romana sunt, potrivit MEN, familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care il vor sustine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregatire atins in aceasta etapa, precum si optimizarea pregatirii in vederea obtinerii unor rezultate satisfacatoare la probele din luna iunie. Probele incep la ora 9:00, moment in care, in fiecare sala, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor in sali este permis pana la ora 8:30. Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise este de doua ore, din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fiecarui elev. Comunicarea rezultatelor la simulare evaluare nationala 2018 este prevazuta pentru data de 16 martie.

SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2018. Iata calendarul pentru simulare evaluare nationala 2018

5 martie - proba de limba si literatura romana

6 martie - proba de matematica

7 martie - proba de limba materna
16 martie - rezultate la simulare evaluare nationala 2018

SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2018. Anul trecut la simularea Evaluarii Nationale pentru elevii claselor a VIII-a, peste 81.000 de elevi au obtinut medii mai mari sau egale cu 5, ceea ce reprezinta 51,47% dintre elevii prezenti, fata de 30,58%, procent inregistrat in 2016, potrivit datelor furnizate de Ministerul Educatiei Nationale. Pe transe de medii, s-a inregistrat urmatoarea situatie statistica: 21.890 de medii intre 5 si 5,99, 20.352 de medii intre 6 si 6,99, 17.452 de medii intre 7 si 7,99, 14.982 de medii intre 8 si 8,99, 6.572 de medii intre 9 si 9,99, respectiv 14 medii de 10 la simulare evaluare nationala. 

SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2018. Anul trecut, procente semnificative (peste 60%) ale mediilor mai mari sau egale cu 5 s-au consemnat in judetele Braila (60,9%), Cluj (62,5%) si in Capitala (69,8%). In ceea ce priveste disciplinele de examen la simulare evaluare nationala, procentul notelor mai mari sau egale cu 5 a fost de 65,8% la Limba si literatura romana, in crestere fata de anul trecut - 60,54%, respectiv de 40% la Matematica, de asemenea, peste cel din 2016, cand s-a situat la 32,60%. La proba de Limba si literatura materna, 75,2% din elevii prezenti au primit note peste 5, procent in usoara scadere comparativ cu anul anterior - 76,69%. Totodata, ratele de participare la simulare evaluare nationala pe discipline au fost: 93,18% (162.249 de elevi dintr-un total de 174.118 elevi de clasa a VIII-a) la Limba si literatura romana, 92,92% (9.668 de elevi) la Limba si literatura materna si 92,78% (161.555 de elevi) la Matematica.

Galerie Foto

sub
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1169 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005107 (s)