News Flash:

Ludovic Orban, ACHITAT definitiv in dosarul in care este acuzat ca ar fi cerut bani pentru campanie

5 Martie 2018
919 Vizualizari | 0 Comentarii
orban

Instanta suprema l-a achitat definitiv, luni, pe presedintele PNL, Ludovic Orban, in dosarul in care este acuzat ca a cerut, in 2016, unui afacerist 50.000 de euro, pentru campania electorala pentru primaria Capitalei.
Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) l-au achitat, luni, pe presedintele PNL, Ludovic Orban, in dosarul in care era acuzat ca ar fi cerut, in 2016, bani unui om de afaceri, pentru campania electorala pentru Primaria Capitalei.

"Inalta Curte de Casatie si Justitie, completul de 5 judecatori (...) in numele legii decide: respinge ca nefondat apelul formulat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie DNA impotriva sentintei penale nr 50 din 31 ianuarie 2017. (...) privind pe inculpatul Orban Ludovic", se arata in decizia instantei supreme.

Decizia este definitiva.
La ultimul termen al apelului de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), procurorul DNA a cerut pentru liderul PNL pedeapsa cu inchisoare cu executare orientata spre minimum, adica un an de detentie.

„Cerem sa dispuneti pentru inculpatul Orban condamnarea orientata spre minimum cu executare cu privare de libertate. (...) Orban s-a folosit de functia sa din partid de obtinerea de foloase necuvenite.Influenta este data de pozitia sa din partid. La data faptei, Orban era constient de puterea pe care o avea datorita functiei sale din partid. Este real ca Urdareanu este cel care l-a contactat, insa Orban este cel care a insistat pentru a se intalni cu Urdareanu.(...) Din coroborarea probelor, rezulta fara echivoc concluzia ca inculpatul, in functia de conducere a PNL i-a solicitat lui Urdareanu sprijin cu eludarea dispozitiilor legale, ceea ce reprezinta foloase necuvenite”, a spus atunci procurorul DNA la ultimul termen de judecata, mentionand ca infractiunea de care Ludovic Orban este acuzat se pedepseste cu inchisoare de la un an la cinci.

Anterior, in prima instanta, DNA a cerut pedeapsa cu inchisoare orientata spre mediu, ceea ce ar fi insemnat doi ani si sase luni.

In noiembrie 2017, Orban a participat la o dezbatere privind legile justitiei, unul dintre participanti fiind Laura Codruta Kovesi, acesta fiind criticat de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

"Am crezut ca vad o scena din Coreea de Nord, in care cetatenii, in pofida neajunsurilor, preamaresc regimul. L-am vazut pe Ludovic Orban la acea jelanie, cum, in fata procurorului sef, isi recunostea toata vina de a fi indraznit vreodata sa militeze pentru drepturile si libertatile cetatenilor. Cred ca e cea mai penibila situatie in care am vazut vreun politician dupa 1990", a declarat atunci Calin Popescu Tariceanu.

In ceea ce priveste scandalul recent de la DNA, privind inregistrari realizate in sediul DNA Ploiesti si acuzatiile de falsificare a unor probe, presedintele PNL a spus ca institutiile statului trebuie sa verifice veridicitatea informatiilor aparute in spatiul public, afirmand ca nu are incredere in inregistrarile difuzate si ca „visul de aur al coruptilor din PSD este sa nu mai existe” Laura Codruta Kovesi.

In 31 ianuarie 2017, in prima instanta, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie l-au achitat pe Ludovic Orban, fostul candidat PNL la Primaria Capitalei, in dosarul in care a fost judecat pentru folosirea influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite. Ludovic Orban a fost trimis in judecata de DNA in luna mai 2016, fiind acuzat de folosirea influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite, cauza fiind judecata de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Procurorii au sustinut ca pe 1 martie 2016, Ludovic Orban ar fi contactat un om de afaceri pe care il cunostea, cerandu-i bani pentru campania electorala pentru alegerile locale din vara anului 2016, in care Orban Ludovic fusese nominalizat pentru a candida la functia de primar al Municipiului Bucuresti. Omul de afaceri caruia Ludovic Orban i-ar fi solicitat ajutorul financiar este Tiberiu Urdareanu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1265 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006133 (s)