News Flash:

Senatorii decid astazi daca acorda PENSII SPECIALE primarilor si celorlalti alesi locali

21 Decembrie 2015
1124 Vizualizari | 0 Comentarii
parlament
Proiectul de lege privind acordarea pensiilor speciale pentru alesii locali - primari, viceprimari, sefi de consilii judetene- va fi dezbatut si votat, luni, de plenul Senatului, for decizional, proiectul fiind sustinut de PSD, insa contestat de liberali, care au anuntat ca vor vota impotriva. Dezbaterea si votul urmeaza sa aiba loc la ora 17.00.
Tariceanu: Stam si ne minunam ca in Romania e coruptie, dar alesii locali au salarii ridicole
Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, luni, ca nu a luat o decizie inca daca sustine sau nu legea privind pensiile speciale ale alesilor locali, dar a comentat ca acestia au "salarii ridicole" si nu ar trebui atunci sa ne "minumam" ca in Romania exista coruptie.
PNL: Suntem impotriva pensiilor pentru alesii locali. Liberalii vor iesi din plen
Proiectul de lege privind acordarea pensiilor speciale pentru alesii locali - primari, viceprimari, sefi de consilii judetene- va fi dezbatut si votat, luni, de plenul Senatului, for decizional, proiectul fiind sustinut de PSD, insa contestat de liberali, care au anuntat ca vor vota impotriva.
"Intotdeauna ne-am pronuntat pentru respectarea a doua principii esentiale, cel al echitatii si cel al contributivitatii. Pozitia noastra este impotriva unui asemenea proiect legislativ de introducere a unui regim special in legatura cu o anumita categorie sociala. Suntem fara echivoc pentru respingerea unui asemenea proiect legislativ. (...)Vor iesi din sala pentru a inlatura orice urma de suspiciune in legatura cu pozitia noastra", a declarat , purtarorul de cuvant al PNL, deputatul Ionut Stroe.
Intrebat daca partidul ii va sanctiona pe senatorii care vor vota proiectul pensiilor pentru alesii locali, asa cum a sustinut ca va face in cazul deputatilor care si-au votat pensiile speciale, Ionut Stroe a afirmat ca vor exista sanctiuni "in termeni de viitoare oferta electorala", potrivit deciziei conducerii PNL, sugerand ca acestia nu se vor mai regasi pe listele de candidati pentru scrutinul din 2016.
"Trebuie sa tii cont de modul in care un parlamentar se incadreaza in deciziile pe care partidul le ia in legatura cu votul, modul in care isi exercita acest mandat si atitudinea pe care o are la lucrurile de intres politic maxim pentru PNL", a explicat Ionut Stroe.
Adoptat tacit de Camera Deputatilor
Proiectul a fost adoptat tacit de Camera Deputatilor, in luna noiembrie, iar comisiile de specialitate din Senat au acordat un raport favorabil, fara amendamente. Discutarea legii in Senat vine la mai putin de o saptamana de cand Parlamentul a adoptat si proiectul de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor.
Liderii PSD au anuntat ca vor sustine in Senat acest proiect. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat joi ca a discutat despre legea privind pensiile speciale ale alesilor locali cu liderii partidului, iar concluzia este ca social-democratii vor vota acest proiect, pe motiv ca primarii nu au salarii mari, insa au foarte multe responsabilitati.
"Eu le-am spus colegilor mei sa se gandeasca totusi ca primarii nu au salarii mari. Primarii au foarte multe constrangeri si foarte putine drepturi. Ei sunt considerati functionari publici, insa nu au drepturile pe care le au functionarii publici", a spus Dragnea, adaugand ca primarii si restul alesilor locali au responsabilitati mari, insa nu au dreptul, potrivit legii, sa primeasca sporuri, la fel ca ceilalti functionari publici.
Mediafax.ro 

senatului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004953 (s)