News Flash:

Scapa de durerile si infectiile urechilor cu un TRATAMENT NATURAL

30 Iunie 2017
1050 Vizualizari | 0 Comentarii
ureche
 La primele semne ale otitei este bine sa te prezinti la medic, insa, pe langa tratamentul prescris, poti grabi vindecarea otitei si cu remedii naturiste.
BUSUIOC: Prepara un macerat dintr-o crenguta de busuioc maruntit, pe care o pui intr-o jumatate de pahar cu apa. Lasa la macerat de seara pana dimineata. Incalzeste usor preparatul intr-o lingurita si, cu ajutorul unei pipete, picura lichidul in ureche. Repeta procedura pana la disparitia simptomelor.
Util este si uleiul esential de busuioc, din care se pun zilnic cate doua-trei picaturi in urechea bolnava.
MUSETEL: Un leac pentru tratarea durerilor provocate de otita e sa faci o infuzie din o lingura cu flori de musetel la 250 ml. de apa clocotita. Se infuzeaza cinci minute, se strecoara si se beau patru cani pe zi.
Si infuzia de urzica e de folos in cazul otitei. O lingura de flori la 250 ml. de apa clocotita, se infuzeaza cinci minute, se strecoara si se beau patru cani pe zi, iar cu infuzia se pot face si spalaturi in urechi.
De asemenea, si amestecul de plante este extrem de eficient. Amesteca in parti egale urmatoarele plante: galbenele, tataneasa, salvie si coada-soricelului. Prepara un ceai dintr-o lingurita de amestec la 200 ml. de apa fiarta si lasa la infuzat timp de 15 minute. Fa spalaturi ale urechii cu acest preparat de doua ori pe zi.
PROPOLIS: Pentru a inlatura infectia si pentru a reduce inflamatiile poti face un tratament cu tinctura de propolis. Pana la vindecarea otitei este bine sa iei 10 picaturi de tinctura de cate trei ori pe zi.
O alta metoda este sa imbibi un tampon de tifon in tinctura de propolis pe care sa-l introduci seara in ureche. Aceasta compresa trebuie tinuta de seara pana dimineata.
SARE: Pentru a atenua durerile specifice otitei, foloseste ca tratament si compresele cu sare. Se incalzesc 10 linguri cu sare, apoi se pun intr-un saculet de panza deasa care se tine aproape de ureche. Vaporii degajati de sare calmeaza durerea si grabesc vindecarea.
VARZA SI CEAPA: Pentru calmarea durerile cauzate de otita faceti aplicatii cu frunze de varza sau cu ceapa. Pentru a face compresa cu ceapa, toaca leguma, pune-o pe un tifon si aplica pe urechea dureroasa.

otitei busuioc musetel galbenele propolis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1176 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008368 (s)