News Flash:

Un desert super DELICIOS! Baclava, desertul nelipsit din meniul turcilor!

26 Iunie 2017
1025 Vizualizari | 0 Comentarii
reteta baclava de post 678x381

Baclavaua este un desert nelipsit din meniul turcilor iar istoria acesteia este una controversată, mai multe popoare încercând să-şi atribuie originele acestei prăjituri faimoase. 

loading...

Cum se prepară baclavaua:

Aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 grame foi de plăcintă subţiri,
  • 450 grame de zahăr,
  • 200 grame de nuci măcinate,
  • 125 grame de unt,
  • O lingură cu zeamă de lămâie,
  • 50 ml de ulei.

Mod de preparare:

Pentru sirop: Puneţi 130 ml de apă într-o oală, adăugaţi zahărul şi amestecaţi până se dizolvă tot zahărul. Aduceţi la fierbere, după care adăugaţi zeama de lămâie şi mai lăsaţi 5 minute să fiarbă.

Separat, într-o tigaie puneţi la topit untul şi uleiul, cu care veţi unge foile de plăcintă. Într-o tavă, puneţi 3-4 linguri de ulei şi întindeţi pe toată suprafaţa tăcii. Decupaţi foile de plăcintă după forma tăvii. Apoi, aşezaţi 3 foi de plăcintă în tavă, cu grijă să nu se rupă. Peste ele puneţi două linguri de grăsime (untul topit cu ulei) şi întindeţi bine pe toată suprafaţa foilor. Repetaţi operaţiunea la fiecare 3 foi adăugate în tavă. Câng ajungeţi la jumătatea pachetului de foi de plăcintă, adăugaţi nucile măcinate şi puneţi peste foile rămase (nu uitaţi să ungeţi cu grăsime la fiecare trei foi, iar grăsimea trebuie să fie fierbinte). Cu un cuţit bine ascuţit, tăiaţi pe lungime şi lăţime foile, sub formă pătrată. Apoi, adăugaţi restul de grăsime rămasă peste prăjitură şi întindeţi bine. Băgaţi la cuptorul preîncălzit şi lăsaţi 25-30 de minute, la temperatura de 180 de grade Celsius, până se rumeneşte.

Se scoate de la cuptor şi se lasă puţin să se răcească, apoi se adaugă, cu ajutorul unui polonic, siropul din zahăr, apă şi zeama de lămâie. Deasupra se presară nuci măcinate.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1175 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005115 (s)