News Flash:

Sase elevi din Timis, pozitivi Covid la testele rapide. Creste procentul profesorilor vaccinati

9 Decembrie 2021
351 Vizualizari | 0 Comentarii
elevi

Sase elevi au fost confirmati pozitiv dupa prima tura de testare rapida de luni. Dintre acestia, doar unuia i-a iesit pozitiv si testul PCR, in timp ce altul nu a avut acord parental pentru testarea PCR. A crescut si procentul cadrelor didactice vaccinate la peste 75%.
 
 
De luni dimineata, copiii din intreaga tara au inceput sa fie testati Covid cu testele de saliva achizitionate de Ministerul Educatiei. Scolile si liceele din Timis au ales majoritar ca testarea sa fie facuta acasa, de catre parinti. Doar scolile speciale testeaza la clasa, iar aproape 20 de unitati din judet testeaza si la scoala si acasa.

Dupa prima tura de testare de luni, sase elevi din judet au fost confirmati pozitiv la testele rapide. Mai apoi, cinci dintre acestia au facut test PCR, unul neavand acordul parintilor.

„Patru din cei sase elevi nu a fost confirmati pozitiv (dupa testarea PCR – n.r.), iar un parinte nu a vrut sa testeze copilul cu test PCR si un elev s-a dovedit a fi pozitiv. Elevul (testat pozitiv PCR – n.r.) ramane in online, scoala pune la dispozitie resursele necesare pentru procesul didactic”, a precizat Marin Popescu, inspectorul scolar general al Timisului.

227.000 de teste de saliva pentru elevii si personalul didactic din Timis au sosit inca din 26 noiembrie la Inspectoratul Scolar Timis. De referinta au ramas zilele de luni si joi, iar pana acum au fost folosite aproximativ 70.000 de teste. Si personalul didactic se poate testa.

In plus, dupa statistica Inspectoratului Scolar Timis, procentul de vaccinare in randul cadrelor didactice din unitatile de invatamant din Timis a ajuns la 75,23%.

Daca un elev are rezultat pozitiv la testul rapid si rezultat negativ la testul PCR se poate intoarce la scoala, altfel ramane 14 zile in carantina la domiciliu. Testul PCR este asigurat si el gratuit pentru elevi, conform inspectorului scolar general al Timisului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1309 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005171 (s)