News Flash:

S-a semnat contractul pentru proiectarea si constructia terminalului de plecari curse externe de la Aeroportul Timisoara

18 Mai 2022
342 Vizualizari | 0 Comentarii
Aeroport

 

A fost semnat contractul pentru proiectarea si constructia terminalului de plecari curse externe de la Aeroportul Timisoara. Contestatia depusa de SC Strabag SRL a fost „nefondata”, iar castigatorul licitatiei a ramas Concelex SRL. Terminalul ar trebui sa fie gata pana pe 31 decembrie 2023.
 
 
Marti, 17 mai, la Ministerul Transporturilor au fost semnate: contractul pentru construirea noului Terminal de plecari curse externe al Aeroportului International Timisoara Traian Vuia si ordinul de incepere a lucrarilor pentru acelasi obiectiv.

La eveniment au fost prezenti Sorin Mihai Grindeanu, ministrul transporturilor si al infrastructurii, Daniel Piturlea, presedintele grupului Concelex si director general al Concelex Engineering si Daniel Oliver Stamatovici, directorul general al Aeroportului International Timisoara Traian Vuia.

Licitatia pentru „Servicii de elaborare a documentatiei tehnico-economice (fazele D.A.C., P.T., D.E.) si realizarea pe baza acesteia a lucrarilor de executare pentru edificarea unei constructii cu destinatia «Terminal plecari curse externe», cu asigurarea inclusiv a serviciilor de asistenta tehnica din partea proiectantului” a fost pornita pe 3 septembrie 2021. Valoarea estimata a lucrarilor de construire a fost 88,99 de milioane de lei (fara TVA).

S-au aratat interesate asocieri formate din mai multe firme:

Asociere SC BOG’ART SRL+UTI CONSTRUCTION & FACILILY MANAGEMENT SRL
Asociere SC CONCELEX SRL + SC METROUL + SC CONCELEX ENGINEERING S.R.L + CONCRETE & DESIGN SOLUTIONS SRL
Asociere SC CONSTRUCTII ERBASU SRL + POPP&ASOCIATII SRL PROFESIONAL TECH CONSTRUCT DESIGN
Asociere SC ELDICLAU PREST SRL + SC HABAU SRL
Asociere SC KESZ CONSTRUCTII ROMANIA + DICO SI TIGANAS BIROU DE PROIECTARE + AEDIFICIUM PROJEKT TENTWICKLUNG SRL + SC IMSAT SERVICE CLUJ SA
SC STRABAG SRL
Pe 25 martie Concelex SRL Bucuresti a fost desemnat castigatorul licitatiei, la valoarea de 83,83 milioane de lei. Vineri, 8 aprilie, ar fi trebui sa fie semnat contractul pentru construirea noului terminalul de plecari curse externe al Aeroportului Timisoara „Traian Vuia”, dar in data de 6 aprilie, la C.N.S.C. (Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor) a fost inregistrata contestatia SC Strabag SRL (de pe locul II) referitoare la procedura de achizitie publica.

„Prin decizia nr. 967/C1/848 din 09.05.2022, C.N.S.C. a respins ca nefondata contestatia depusa si a confirmat decizia Aeroportului International Timisoara Traian Vuia de desemnare a castigatorului licitatiei, Concelex SRL”, transmit reprezentantii AIT.

Termenul limita de finalizare a constructiei este 31 decembrie 2023. Terminalul va avea o suprafata construita de 12.000 mp, sase filtre de securitate, 18 ghisee check-in, sase porti de scanare automata a documentelor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006187 (s)