News Flash:

Veste bună pentru timișoreni

S-a deschis IKEA Timișoara

8 Iunie 2023
255 Vizualizari | 0 Comentarii

IKEA Timișoara a deschis porțile pentru clienți. Acest magazin, situat de fapt în comuna Dumbrăvița, are o suprafață de 26.000 de metri pătrați și este al treilea magazin deschis de compania suedeză în România. Se dorește ca acesta să fie cel mai sustenabil magazin din sud-estul Europei.

IKEA Timișoara este al treilea magazin al companiei din România, alături de cele din București. Aici, clienții vor găsi o gamă variată de 8.300 de produse pentru amenajarea locuinței. Pe lângă zona de magazin, IKEA Timișoara dispune și de un showroom de mobilă. Programul de funcționare al magazinului este de la ora 10:00 până la ora 21:00 în zilele de luni până sâmbătă, iar duminica se închide la ora 20:00. Evenimentul de inaugurare a început în jurul orei 9:30, iar primii clienți au fost primiți în jurul orei 10. La ceremonia de inaugurare au fost prezenți reprezentanți ai autorităților locale, printre care primarul Timișoarei, Dominic Fritz, primarul Dumbrăviței, Horia Bugarin, și președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica. Din partea IKEA, au fost prezenți Nicoleta Muscinelli, manager de piață la IKEA Timișoara, și Ekaterina Egorova, CEO al IKEA South East Europe (IKEA SEE). Pentru a marca inaugurarea, oficialii au plantat simbolic un copac, iar apoi au tăiat o panglică.

„Plantăm un copac de fiecare dată când deschidem un magazin. În Suedia, avem o grămadă de păduri. În loc să le tăiem, ne dorim să le extindem. Pentru noi, de asemenea, este foarte important să fim sustenabili. (…) Suntem foarte fericiți să anunțăm că deschidem al treilea magazin din România. Magazinul din Timișoara va atrage oameni din tot vestul țării, bineînțeles și din Timișoara și din Dumbrăvița, care să exploreze toată gama noastră de produse. După succesul înregistrat cu cele două magazine din București, ne bucurăm să fim prezenți și la Timișoara. Magazinul a fost gândit astfel încâț să fie eficient și din punctul de vedere al e-commerce-ului și al livrărilor. Investiția a fost de 16 milioane de euro în magazin și vom crea peste 300 de joburi”, a afirmat Nicoletta Muscinelli.

Toți reprezentanții autorităților locale prezenți la eveniment și-au exprimat bucuria că IKEA a decis să deschidă primul magazin în afara Bucureștiului în orașul Timișoara. Această decizie demonstrează faptul că municipiul, împreună cu zona metropolitană și întregul județ, continuă să fie un pol atrăgător pentru investițiile străine.

„E un semn mare de încredere din partea investitorilor că dinamica Timișoarei va continua. Nu este vorba doar despre dinamica economică, ci este și una culturală și socială. Valorile IKEA – de diversitate, de inovare, de sustenabilitate – sunt și valorile Timișoarei. Nu am niciun dubiu că această investiție va deschide multe, multe căi pentru prosperitatea timișorenilor și a timișenilor în viitor. (…) Ce este evident este că această zonă se va transforma radical.

Orice magazin IKEA, oriunde vine, va aduce cu el magazine și, încă o dată, asta plasează Timișoara nu doar pe harta județului, ci ne va face mai atractivi în toată regiunea, nu doar în România, ci și pentru oameni din Serbia și Ungaria, care nu vor mai merge la Belgrad sau Budapesta, ci vor veni la Timișoara. Este clar că efectele economice secundare, dincolo de investiția propriu-zisă vor fi mari. Este un semn important că, după București, expansiunea IKEA a început în Timișoara și Dumbrăvița”, a afirmat primarul Dominic Fritz.


În același context, primarul Dumbrăviței, Horia Bugarin, exprimă și el bucuria sa în legătură cu această investiție. De asemenea, el a anticipat și o altă investiție semnificativă în aceeași zonă, în acest caz fiind vorba despre Dedeman, care intenționează să construiască cel mai sustenabil magazin al lanțului în această locație.

„Acesta este un semn că Dumbrăvița – și Timișoara – se poate dezvolta și altfel decât în zona de imobiliare, este un bun semnal dat. Lângă IKEA, va veni cel mai modern și mai sustenabil magazin Dedeman. Încă sunt în faza de elaborare a documentației urbanistice. Probabil vor deschide de anul viitor. Pornind de la IKEA și în toată zona drumului național, strategia și dorința noastră pentru această zonă sunt de a se dezvolta în această sectorul serviciilor, nu numai pentru Dumbrăvița și Timișoara, ci pentru toată regiunea. Vă pot spune că taxele plătite de IKEA, doar pe partea de autorizare, au fost cele mai mari plătite la nivel de Dumbrăvița. Există niște calcule și procente care vor veni la bugetul local. Așteptăm, este o contribuție importantă”, a afirmat și Bugarin.


Într-o altă ordine de idei, Alin Nica a subliniat că decizia IKEA de a deschide un magazin în Timișoara înaintea altor orașe din țară nu este atât de dificil de înțeles.

„Este o investiție majoră, și nu orice fel de investiție, ci una sustenabilă și care este implicată în viața comunității. Timișul și timișorenii, în general, au fost atrași de branduri de renume. Chiar pe vremea comuniștilor, aici aveam branduri pe care cei din restul țării nu le aveau. Poate și pentru că aveam mai mulți vizitatori. Făcând această paralelă peste timp, IKEA, aducând aici primul magazin din afara Bucureștiului, a demonstrat că ține cont de aceste specificități pe care Timișoara le are. Este pentru noi, acum, o punere pe hartă, o recunoaștere a locului pe care Timișul și Timișoara îl ocupă în acest peisaj investițional.

Timișul este al doilea la investiții, după zona de București și Ilfov. O spun asta cifrele de la Institutul Național de Statistică, care plasează Timișul pe locul 2, după București, în ceea ce privește investițiile străine. Este și al doilea exportatori după București, așa că avem toate ingredientele pentru a continua povestea de succes a unei zone foarte prietenoase cu investitorii”, a precizat Nica.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1270 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004789 (s)