News Flash:

Romania, locul 15 la Eurovision

24 Mai 2015
1285 Vizualizari | 0 Comentarii
voltaj
Suedia a castigat finala EUROVISION 2015, cu piesa "Heroes", interpretata de Måns Zelmerlöw. Romania, reprezentata de trupa Voltaj, cu melodia "De la capat/ All Over Again", a ocupat pozitia 15-a. Finala a avut loc sambata seara, la Wiener Stadthalle.
Cea de-a 60-a editie a concursului Eurovision s-a desfasurat la Viena, in Austria, dupa ce artistul travestit Conchita Wurst a castigat editia din 2014 a competitiei, cu piesa "Rise Like a Phoenix".
Editia din 2016 a concursului Eurovision se va desfasura in Suedia, dupa ce cantaretul Måns Zelmerlöw a castigat competitia din acest an, cu piesa "Heroes", care a obtinut un total de 365 de puncte.
"Suntem cu totii eroi, indiferent cine suntem, pe cine iubim si in cine credem. Suntem cu totii eroi", a spus Måns Zelmerlöw la finalul competitiei. El a precizat ca este extrem de fericit ca a castigat Eurovision 2015 si le-a multumit tuturor celor care l-au votat.
Pe urmatoarele doua locuri in clasament s-au situat Rusia, cu 303 puncte, si Italia, cu 292 de puncte.
Trupa Voltaj a reprezentat Romania la Eurovision 2015, cu melodia "De la capat/ All Over Again", ocupand locul al 15-lea in finala competitiei.
Reprezentantii Romaniei au obtinut un total de 35 de puncte. Cele mai multe puncte, 12, au fost acordate Romaniei de Republica Moldova.
La randul sau, Romania a acordat 12 puncte Italiei, 10 puncte - Rusiei si 8 puncte - Suediei.
In finala Eurovision 2015 au concurat 27 de tari: Slovenia, Franta, Israel, Estonia, Marea Britanie, Armenia, Lituania, Serbia, Norvegia, Suedia, Cipru, Australia, Belgia, Austria, Grecia, Muntenegru, Germania, Polonia, Letonia, Romania, Spania, Ungaria, Georgia, Azerbaidjan, Rusia, Albania, Italia.
Ca si la editiile precedente, cele mai multe dintre tari au votat pe considerente regionale, acordand punctaj maxim in special vecinilor geografici, sau pe considerente politice.
In decizia finala au contat in proportie de 50% votul telespectatorilor si 50% votul unui juriu de specialitate.
Doar romanii din strainatate au putut sa ii voteze pe reprezentantii Romaniei, urmarind concursul la televiziunea publica din tara in care se afla.
Rezultatele votului publicului din Romania au fost anuntate, ca si in ultimii ani, de prezentatoarea TVR Sonia Argint Ionescu.
Finala Eurovision 2015 de la Viena a fost transmisa in direct de TVR 1, TVR HD, TVRi si online pe www.tvrplus.ro.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1123 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005987 (s)