News Flash:

Revolutionarii timisoreni ii scriu premierului Ponta

8 Ianuarie 2015
1346 Vizualizari | 0 Comentarii
Reprezentantii unei asociatii de revolutionari din Timis i-au transmis o scrisoare deschisa premierului Romaniei, Victor Ponta, prin care ii cer sa continue actiunea de control asupra structurii guvernamentale care se ocupa de soarta revolutionarilor.
Practic are loc si o actiune de verificare a dosarelor revolutionarilor, tinand cont ca de-a lungul timpului calitatea de revolutionar a mai multor oameni a fost catalogata drept indoielnica. Reprezentantii Lojei de Onoare a Revolutionarilor din Decembrie 1989 – LORD `89– i-au adresat o scrisoare deschisa prim-ministrului Victor Ponta.
„Dupa un sfert de secol de la Revolutia Romana, cei care ne-am aflat in fruntea oamenilor, in fata fortelor de represiune, care am avut initiativa si ne-am asumat constient riscul suprem de a infrunta regimul dictatorial-criminal al lui Nicolae Ceausescu, cei evidentiati prin actiunile noastre, nu prin vorbe, ne aflam in situatia dezonoranta de a fi priviti cu suspiciune de milioane de romani, datorita imposturii endemice care a creat din nimic mii si mii de merite si titluri, a falsificat din dezonorante interese personale si de grup realitatile unui moment de gratie al destinului acestui popor, aruncand in deriziune valori si idealuri pentru care s-a luptat si s-a murit”, scrie in depesa semnata de Vasile Covaci – presedinte LORD `89.
Revolutionarii solicita primului ministru sa nu cedeze presiunilor, „indiferent din ce zona si cat de insidioase ar fi acestea”.
„Revolutia nu poate fi furata, privatizata sau vanduta, nu este o marfa sau o institutie, ci un bun istoric, al unui intreg popor, un act infaptuit de oameni pentru oameni, cu curaj, spirit de sacrificiu si darzenie, in numele unor idealuri si drepturi sfinte, cu increderea ca un neam cu frica de Dumnezeu si respect fata de adevar nu isi va contesta eroii si nu va permite fabricarea si perpetuarea unor falsi protagonisti ai evenimentelor”, sustin reprezentantii LORD `89.
Acestia ii cer lui Ponta sa continue actiunea de control a structurii guvernamentale care se ocupa de soarta revolutionarilor.
„Domnule Prim Ministru, Ati declansat o operatiune asteptata de ani de zile: controlul activitatii structurii guvernamentale care de peste doua decenii s-a ocupat de soarta revolutionarilor. Era si timpul ! Acest Secretariat de Stat devenise, intr-o anumita imprejurare, alaturi de complici cunoscuti ori inca nedescoperiti, o adevarata <<fabrica de diplome de revolutionar>>. Astazi, aceasta institutie e condusa de un om onest, ale carui merite in declansarea si infaptuirea Revolutiei Romane, la Timisoara, sunt incontestabile si prin a carui numire in functia de Secretar de Stat, ati reusit sa pastrati vie memoria simbolului Revolutiei Romane. Dupa cum era de asteptat, data fiind situatia in care s-a ajuns prin impostura si fals material, cinstea si intentia de a face curatenie e huiduita si contestata de unii, mai ales de cei care ar trebui sa explice mai clar ce, cum si pentru cine au facut ceva acum 25 de ani, scrie tion.ro.
Poate ca e timpul ca tocmai acesti contestatari extrem de vocali, unii cu un trecut indoielnic, daca nu chiar vinovat, sa fie primii verificati, ei insisi si documentele prin care au girat calitatea de revolutionar a altora. Cerem ca toate dosarele de revolutionar sa fie nu doar verificate, ci si facute publice. Avem deplina incredere in justitia romana, astfel ca zarva pe care o provoaca diversionist profitorii Revolutiei se va stinge o data pentru totdeauna. Dati curs actiunii de infaptuire a dreptatii si echitatii, legale si morale, de care avem cu totii nevoie pentru a ne putea privi fara teama unii pe altii! Va suntem alaturi”, scriu reprezentantii LORD `89 in scrisoarea adresata primului ministru al Romaniei.

revolutionarilor victor ponta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1284 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005405 (s)