News Flash:

Sute de credinciosi au luat apa sfintita de la Catedrala din Timisoara

6 Ianuarie 2015
1504 Vizualizari | 0 Comentarii
Sute de credinciosi s-au indreptat spre biserici pentru a lua apa sfintita de Boboteaza. La Catedrala Mitropolitana din Timisoara apa sfintita a fost distribuita in sase puncte ale lacasului de cult. Enoriasii au venit pentru a lua apa, care a fost sfintita in prealabil, la orele pranzului.
Aproximativ 3.000 de litri de apa au fost pregatiti numai la Catedrala Mitropolitana, dar fetele bisericesti au dat asigurari ca va fi suficienta apa sfintita pentru toata lumea. Din butoaie, enoriasii pot lua apa in propriile recipiente. Cei care nu au reusit sa ajunga pana acum in biserica pot lua apa sfintita de Boboteaza si mai tarziu, pe parcursul zilei de marti, sau chiar miercuri.
La catedrala s-au format mai multe cozi unde oamenii asteapta sa ia apa sfintita, pasnici, fara incidente si coate date la rand pentru a ajunge mai in fata. Totul este supravegheat atent de fortele de ordine.
Slujba a inceput de la ora 9.30, iar la miezul zilei a inceput deja distribuirea apei catre enoriasi. Credinciosii si preotii spun ca apa de Boboteaza are o putere deosebita, pentru ca a fost sfintita printr-o indoita chemare a Sfantului Duh, iar sfintirea are loc chiar in ziua in care Mantuitorul s-a botezat in apele Iordanului.
Cu aghiasma mare se poate stropi si casa, curtea, gradina, vitele, ogoarele si livezile, spre a fi pazite de lucrarile necurate ale diavolului, spun preotii. Aghiasma mare se poate lua si in cazuri de boli grele. Fiind incarcata cu darurile dumnezeiesti ale Duhului Sfant, aghiasma mare a savarsit adesea minuni, tamaduind bolnavi, aparand de rele si izbavind din primejdii pe cei credinciosi, mai transmit fetele bisericesti.
Sfantul Ioan Inaintemergatorul este cel mai mare sfant din Vechiul Testament.
“O minune a fost nasterea lui Ioan, dar o minune a fost si intreaga lui viata de dupa aceea. Ioan, cand a venit vremea, a plecat din casa si s-a dus departe, in pustia care era dincolo de Iordan, si acolo a ramas ani multi unde a trait o viata foarte aspra. Locuinta lui,erau pesterile. Bautura lui, apa Iordanului. Hrana lui, lacustele. Haina lui aspra era facuta din par de camila. Insotitorii lui erau fiarele salbatice. Cartea pe care o studia era natura, toate cele pe care le-a facut Dumnezeu. Bucuria lui era rugaciunea. Nadejdea lui, care ii umplea inima, cuvantul ca vine Hristos si ca el va trebui sa pregateasca poporul, ca sa-l primeasca pe Izbavitorul lumii”, spune Pr. Ic. Ioan Gavrila. Sfantul Ioan se numeste Botezator pentru ca L-a botezat pe Hristos, scrie tion.ro.
Minunat a fost Ioan Inaintemergatorul prin nasterea lui. Minunat a fost prin asceza lui. Minunat prin invatatura lui. Minunat inca, pentru ca s-a invrednicit sa boteze in apele Iordanului pe Hristos. Minunat sfarsit prin moartea lui muceniceasca. Cand a aflat ca imparatul si-a lasat sotia legiuita si traia cu o alta femeie, cu femeia fratelui sau, Ioan s-a infatisat fara teama la palat si l-a mustrat in fata pe imparat. Si a platit cu viata acea mustrare. Pentru ca a fost arestat si intemnitat, iar in cele din urma decapitat”, spune preotul Ioan Gavrila.

butoaie e
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1106 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004638 (s)