News Flash:

Revin arborii de mari dimensiuni in Piata Libertatii din Timisoara

20 Ianuarie 2022
358 Vizualizari | 0 Comentarii
Piata Libertatii

Primarul Dominic Fritz a anuntat ca in bugetul local pentru 2022 vor fi alocati mai multi bani plantarii de arbori de mari dimensiuni, in mai multe zone ale orasului, printre care si Piata Libertatii.
 
 
Piata Libertatii, chelita de-a dreptul in momentul in care a inceput reabilitarea ei, in 2015, este unul dintre locurile care in 2022 vor beneficia de o reamenajare adecvata. Aici vor fi plantati mai multi arbori de mari dimensiuni, in locul celor care in prezent nu au nicio sansa sa se mai dezvolte, spune primarul Timisoarei Dominic Fritz.

„Amenajarile nefericite produc disconfort termic in fiecare vara celor care trec pe aici. In Piata Libertatii au fost plantati arbori dintr-o specie altoita – Robinia pseudoacacia ‘Umbraculifera’ – care nu au nicio sansa sa se dezvolte si sa creasca mai mult decat in prezent. Acest lucru este in complet contrast cu istoria acestei piete […]. Arborii de mari dimensiuni vor fi plantati in locul celor existenti astazi”, a declarat Fritz, care a mai spus ca in anul 2022, in bugetul local vor fi prevazute sume mai mari pentru plantarea de arbori.

Arborii pitici care se regasesc acum in Piata Libertatii vor fi relocati in zone unde se preteaza.

Transformarea pietei centrale a Timisoarei, demarata in 2015, a iscat numeroase controverse, dupa ce arborii existenti in zona au fost taiati rand pe rand. Piata Libertatii a primit denumirea de „Piata Rosie” dupa ce s-a conturat noua ei infatisare, pavata cu caramida rosie si piatra gri in cercuri concentrice. Reprezentantii fostei administratii spuneau atunci ca nu a fost taiat „niciun copac sanatos” si promiteau replantarea a „51 de arbori, arbusti si alte tipuri de vegetatie”, insa piata a devenit un loc dezolant, asemenea unui desert, unde oamenilor nu le mai facea nicio placere sa se opreasca.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1249 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004932 (s)