News Flash:

Restrictii pe Calea Buziasului, primaria a inchis sensul de mers spre Mosnita. Se merge pe o banda, cu semafoare pana pe 18 octombrie

12 Octombrie 2021
467 Vizualizari | 0 Comentarii
drum in lucru

Atentie, soferi! Primaria Timisoara anunta restrictii de trafic pe Calea Buziasului, incepand de marti, 12 octombrie, de la ora 15. Anuntul a fost facut o ora si jumatate mai tarziu de la restrictionarea circulatiei. Se lucreaza deja de doua luni pe santierul primariei de la iesirea din oras, iar primarul a estimat inca din septembrie ca lucrarile vor fi gata luna aceasta.

 
„Comisia de circulatie a Primariei Municipiului Timisoara anunta ca traficul rutier pe Calea Buziasului va fi modificat in zona trecerii la nivel cu linia de cale ferata industriala, in perioada 12.10.2021, incepand cu ora 15, pana in 18.10.2021, ora 17. Astfel, s-a decis inchiderea sensului de mers dinspre Timisoara spre Mosnita, urmand ca circulatia rutiera sa se desfasoare pe cate o banda de circulatie si va fi dirijata prin semafoare”, anunta, printr-un comunicat de presa, Serviciul Comunicare din cadrul Primariei Timisoara, in cursul zilei de marti, 12 octombrie, la ora 16.33.

Lucrarile, potrivit aceleiasi surse, vizeaza amenajarea trecerii la nivel cu linia cale ferata industriala, conform proiectului „Modernizare si extindere Calea Buziasului”.

„In aceasta perioada conducatorii auto pot utiliza varianta ocolitoare Calea Urseni – str. Iuliu Podlipny”, mai transmite Serviciul Comunicare, care nu anunta insa si stadiul lucrarilor pe Calea Buziasului.

In urma cu o luna si cateva zile, primarul Dominic Fritz anunta, pe Facebook, ca „lucrarile pe Calea Buziasului, la iesire din Timisoara, pe care le-am inceput de doar o luna, avanseaza alert si ne propunem sa le finalizam inaintea inchiderii santierului Consiliului Judetean, care lucreaza la modernizarea DJ 592, intre Timisoara si Mosnita Noua”.

Se lucreaza asadar din luna august pe Calea Buziasului, adica de doua luni. Conform spuselor primarului din 8 septembrie, muncitorii SDM „lucreaza si noaptea si in weekend si au reusit sa efectueze aproximativ jumatate din lucrarile necesare”. Tot atunci, edilul-sef mai spunea ca „in cursul lunii octombrie vom inchide acest santier”.

Lucrarile pe Calea Buziasului au fost atribuite direct catre Societatea de Drumuri Municipale la inceputul lunii august. Se va lucra in etape, iar prima etapa inseamna lucrari de extindere pe tronsonul cuprins intre str. Magnoliei si limita administrativa a orasului, la patru benzi de circulatie (cate doua benzi pe sens, aproximativ 387 m), respectiv asigurarea continuitatii pistelor de biciclete si a trotuarelor de la sensul giratoriu pana la limita administrativa.

Etapa I, de la str. Magnoliei pana la limita administrativa, costa 6,7 milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a 1,37 milioane de euro. In contract este prevazut, de fapt, un termen de opt luni, dar viceprimarul Timisoarei spune ca a cerut SDM sa termine inainte de finalizarea lucrarii desfasurata de Consiliul Judetean Timis pe drumul judetean ce trece prin Mosnita.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005076 (s)