News Flash:

Alte 17 localitati din Timis, in carantina de noapte saptamanala sau de weekend

11 Octombrie 2021
75 Vizualizari | 0 Comentarii
carantina

Carantina de noapte in weekend sau in fiecare zi a saptamanii pentru inca 17 localitati din Timis. Este decizia luata luni de CJSU si va dura cel putin 14 zile.
 
Luni, Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis s-a intalnit pentru a dispune masuri anti-Covid pentru localitatile unde s-au depasit incidentele de 2, 3, 6 (unde se instituie carantina de noapte in weekend) si 7,5 (carantina de noapte toata saptamana).

Carantina de noapte pe toata durata saptamanii
Conform noii hotarari CJSU, in carantina de noapte saptamanala se alatura Timisoarei si Lugojului: Jamu Mare, Bogda, Cheveresu Mare, Criciova, Giarmata, Ortisoara, Topolovatu Mare si Voiteg, care au fost trecute pe anexa 1, unde rata de infectare este mai mare de 7,5/1000 de locuitori. Aici, circulatia pe timpul noptii este restrictionata dupa ora 20 in toate zilele saptamanii, cu exceptia persoanelor vaccinate, trecute prin boala si celor care au un motiv justificat regasit pe declaratia pe proprie raspundere.

Carantina de noapte doar in weekend
Localitatile Victor Vlad Delamarina, Bara, Belint, Gavojdia, Livezile, Nadrag, Nitchidorf, Sannicolau Mare si Tomesti au fost trecute de CJSU pe anexa 2, unde rata de infectare este mai mare de 6/1000 de locuitori si mai mica de 7,5/1000 de locuitori. Astfel, aici intra in vigoare carantina de noapte in zilele de weekend, circulatia persoanelor fiind restrictionata dupa ora 20 in zilele de vineri, sambata si duminica, cu exceptii: vaccinati cu schema completa la zece zile, persoane trecute prin boala intre a 15-a si a 180-a zi – care pot prezenta certificat verde – si declaratie pe proprie raspundere (pentru nevaccinati).

Peste pragul de 6, adica atat in localitatile in carantina de noapte in weekend, cat si in cele in carantina de noapte pe tot parcursul saptamanii, intra in vigoare si masurile aprobate prin noua hotarare de guvern. Astfel, magazinele/mallurile se inchid la 22, nuntile, botezurile, petrecerile sau evenimentele private se pot organiza cu o capacitate de 50%, dar nu cu mai mult de 200 de participanti, pana la ora 24. Cinematografele, salile de sport, competitiile sportive, piscinele interioare pot functiona cu o capacitate de 50% pana la ora 24. Restaurantele, localurile si terasele pot functiona la 50% din spatiu intre orele 5-24, inclusiv in interior. Se pot organiza si mitinguri si demonstratii cu 100 de persoane pana la ora 24. Toate acestea pentru persoanele pentru care au trecut zece zile de la vaccinarea cu schema completa sau se afla intre a 15-a zi si a 180-a zi de la infectarea cu coronavirus.

Certificatul verde in localitatile cu rata intre 3 si 6 la mie
Localitatile Balint, Dudestii Vechi, Periam, Saravale si Traian Vuia au fost trecute pe anexa 3, care cuprinde localitatile unde rata de infectare e mai mare de 3/1000 de locuitori si mai mica de 6/1000 de locuitori. Aici, este obligatoriu certificatul verde, fiind acceptata si testarea celor care doresc sa participe la evenimente, competitii sportive, sa mearga la restaurante sau la evenimente culturale.

Sunt cateva restrictii si pentru localitatile Ghizela, Stiuca si Tomnatic, care au fost trecute pe anexa 4, unde rata de infectare este mai mare de 2/1000 de locuitori si mai mica de 3/1000 de locuitori.

Masurile adoptate se vor aplica incepand de marti, 12 octombrie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1300 (s) | 33 queries | Mysql time :0.043142 (s)