News Flash:

Proteste in tara. „Vrem drepturile inapoi”. Zeci de angajati ai unui spital din Sibiu au iesit in curtea unitatii medicale

19 Aprilie 2018
779 Vizualizari | 0 Comentarii
sanitas

Zeci de angajati ai Spitalului TBC, din Sibiu, protesteaza, joi dimineata, in curtea unitatii medicale, nemultumiti de taierea sporurilor, care a dus la scaderea veniturilor salariale cu pana la 1.200 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Peste 50 de persoane, asistente, infirmiere si personal TESA au iesit joi dimineata in curtea Spitalului de Pneumoftiziologie (TBC) din Sibiu pentru a protesta, dupa ce au primit fluturasii de salarii si au vazut ca veniturile au scazut ca urmare a taierii sporurilor.

Oameni scandeaza „Vrem sporurile inapoi, nu va bateti joc de noi” si au scris pe foi mesaje precum „Protest spontan”, „Renuntati la plafonul de 30 la suta” sau „Vrem drepturile inapoi”.

Potrivit noii legi a salarizarii, sporurile sunt plafonate la 30%, ceea ce pentru unii angajati ai spitalului de boli pulmonare din Sibiu a dus la scaderea veniturilor cu sume intre 100 si 1.200 de lei fata de luna februarie.


„Incepand cu luna martie, pentru 40% din personalul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu salariile vor fi mai mici cu sume intre 100 si 1200 lei, din cauza ca valoarea sporurilor de pericol a fost diminuata in conformitate cu noile prevederi legale. (...) Este esential ca legiuitorii si guvernantii sa inteleaga ca angajatii nostri nu solicita in acest moment mariri de salarii, ci doar sa nu le scada veniturile fata de anul precedent, din cauza problemelor ce au aparut odata cu aplicarea legii unitare a salarizarii”, a spus managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu, Cristian Vasile Roman.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1105 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004687 (s)