News Flash:

Proiectul privind alegerea primarilor in doua tururi, retrimis la comisii

8 Februarie 2016
1016 Vizualizari | 0 Comentarii
alegeri prezidentiale 2014 2
Conducerea Senatului a decis luni sa retrimita la comisiile de specialitate proiectul de lege care prevede alegerea primarilor in doua tururi de scrutin.
Chestorul Senatului liberalul Cristian Bodea a explicat ca rapoartele anterioare ale proiectului de lege al PNL au fost anulate, noile comisii sesizate fiind cea juridica si cea de constitutionalitate. Anterior, proiectul primise rapoarte de la Comisiile de administratie si juridica.
El a precizat ca atat anularea rapoartelor anterioare, cat si retrimiterea proiectului catre comisii au inregistrat 8 voturi 'pentru' si 4 'impotriva'.
"PSD a propus anularea rapoartelor date de comisiile Senatului pe acest proiect pentru ca ar fi fost functionala pana in 30 decembrie Comisia de Cod electoral. Noi am considerat, cei de la PNL, ca acea comisie avea mandat doar pentru elaborarea legilor, iar pentru urmatoarele amendamente (...) trebuia sa se urmeze cursul firesc si ca acele rapoarte sunt valabile. PSD a fortat un vot de anulare a rapoartelor date de comisii, au trecut acest vot de anulare cu opt la patru. PNL a votat impotriva", a afirmat luni Bodea dupa sedinta Biroului permanent.
In opinia sa, aceasta procedura are ca "argument politic tragerea de timp".
"Apoi s-a votat retrimiterea din nou la comisii, dar la comisiile carora le-am anulat raportul, tot cu opt la patru, noi ne-am opus pentru ca nu consideram corecta aceasta procedura. Dar puteam constata ca acele rapoarte, daca tot s-au facut, sunt bune pentru ca n-au cum sa fie diferite, sunt aceeasi oameni in comisii, aceeasi coloratura politica si vor fi aceleasi voturi. Noi am fi preferat sa taiem acest nod gordian si sa trimitem la plen acest proiect pentru a-l vota. (...) Argumentul politic e o tragere de timp. (...) Toate celelalte partide care sunt reprezentate in Senat se opun votului in doua tururi de scrutin ", a mai spus Bodea.
El a aratat ca cei care au votat pentru retrimiterea proiectului au sustinut ca nu ar fi fost normal ca cele doua comisii din Senat sa dea raport atata timp cat era functionala Comisia de Cod electoral, care si-a incheiat activitatea la sfarsitul lunii decembrie.
"O vor mai invarti (n.r. la Comisii), o votam prin martie in Senat, se duce la Camera si iese legea prin septembrie si s-ar putea sa iasa cu doua tururi", a adaugat Bodea. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007367 (s)