News Flash:

Nicolae Banicioiu ameninta cu demisia

8 Februarie 2016
1156 Vizualizari | 0 Comentarii
banicioiu
Deputatul Nicolae Banicioiu, fost ministru al Sanatatii in Guvernul Ponta, anunta ca isi va depune demisia din Parlament daca proiectul legii preventiei in sanatate initiate de liberali va fi votata de forul legislativ.

In opinia fostului ministru al Sanatatii, Nicolae Banicioiu, "politicianismul si mai ales dilentantismul s-au manifestat cu aceasta initiativa legislativa" a liberalilor. In postarea din urma cu cateva minute pe pagina sa de socializare, Nicolae Banicoiu considera "inadmisibil ca tot pacientii sa suporte lipsa preventiei" si precizeaza ca nu doar ca nu va vota o astfel de lege, ci si ca va demisiona din functia de deputat daca Legea preventiei in sanatate va fi adoptata de Parlament. 

Redam textul integral postat duminica de Nicolae Banicoiu pe Facebook

"Credeam ca au trecut vremurile cand morfina era considerata o pacoste pentru bugetul de stat...

Cred ca inainte de a crea sanctiuni pentru pacientii care nu se prezinta la medic, trebuie sa le facem acestora un cadru si sa le punem la dispozitie infrastructura medicala dezvoltata in toata tara, sa incurajam prezenta medicilor in toate zonele tarii prin majorari salariale si prin alte avantaje acordate de autoritatile locale, sa dezvoltam programe de screening la nivel national pe patologii cu risc de deces important.

Mi se pare inadmisibil ca tot pacientii sa suporte lipsa preventiei, lipsa de efort a autoritatilor locale si centrale. Si tot inadmisibila mi se pare atitudinea unor politicieni (unii au detinut portofoliul Sanatatii, iar altii nu se pricep deloc in acest domeniu sensibil), de a agresa pacientul, de a crea noi institutii cheltuitoare de bani publici, in loc sa sanctioneze abaterile din sistem si sa caute solutii! Cred ca politicianismul si mai ales dilentantismul, care s-au manifestat cu aceasta initiativa legislativa, nu au ce cauta in sanatate. Din pacate, lipseste decenta si profesionalismul care ar trebui sa caracterizeze orice initiativa care priveste sanatatea noastra si a semenilor nostri.

Preventia inseamna in primul rand educatie in domeniul medical pentru pacient. In acest sens, am propus in timpul mandatului meu ora de educatie pentru sanatate. Este la indemana actualului Guvern si a celor doi ministri, ai Educatiei si Sanatatii, sa continue discutiile in acest sens si sa le duca la bun sfarsit.

Vad ca de constructia spitalelor regionale pentru care au fost alocati bani doamna Alina Gorghiu nu discuta, de registrele de boala nicio vorba, de majorarea salariala pentru medici de inca 25% ce trebuia acordata in acest an nici atat. Cand crede doamna Gorghiu ca se va mai aplica inca o crestere de 25% la salariile medicilor? Ce se intampla cu proiecte precum Institutul de Cardiologie de la Fundeni si Institutul de Oncologie din Timisoara, observ ca nu se regasesc printre preocuparile dumneaei.

Nu voi sustine si, cu atat mai putin, nu voi vota initiativa legislativa a liberalilor in Parlament. In cazul in care colegii mei, parlamentari, vor vota favorabil pentru o astfel de lege, eu imi voi depune demisia din functia de deputat".

nicolae banicioiu facebook
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1461 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005316 (s)