News Flash:

Proiectul de management al deseurilor in judetul Caras-Severin a fost finalizat

3 Ianuarie 2016
1210 Vizualizari | 0 Comentarii
proiect deseuri
Lucrarile de constructie la cele trei statii de transfer de la Pojejena, Bozovici si Otelu Rosu au fost finalizate, in cadrul proiectului 'Sistem integrat de management al deseurilor in judetul Caras-Severin' care ar trebui sa fie functional incepand cu luna iunie 2016. 
'Avem un contract care s-a finalizat in luna decembrie si care nu va mai raporta lucrari pe anul viitor. Este vorba de contractul ce prevede cele trei statii de transfer, unde Hidroconstructia a finalizat lucrarile, timp in care platile efectuate de catre Consiliul Judetean Caras-Severin vor fi rambursate de catre Autoritatea de Mediu. Celelalte doua contracte, privind inchiderile depozitelor neconforme, se afla in stadiul de realizare de peste 95%. Decontarile financiare noi speram sa depaseasca 85% in acest an si desfasuram o activitate intensa de monitorizare a evolutiei contractului pentru centrul integrat de management al deseurilor de la Lupac, unde in aceasta perioada sunt asteptate livrarile de utilaje, care inseamna 30% din contract, in timp ce lucrarile sunt undeva la 59%', a declarat arhitectul judetului Caras-Severin, Victor Naidan, manager al proiectului. 
Termenul initial de finalizare a proiectului era octombrie 2015, dar a fost prelungit pana in decembrie, deoarece contractele de lucrari nu au fost finalizate. Exista doua tipuri de situatii majore in intarzierile acestui contract, unele care sunt justificate tehnic si nu duc la penalizarea constructorilor si altele care sunt in culpa constructorilor si care atrag penalitati de 0,1% din valoarea intregului contract, dar nu mai mult de 15% din total. 
De asemenea, in cursul lunii decembrie, in urma unei analize efectuate de catre Consiliul Judetean Caras-Severin, in colaborare cu autoritatea de implementare a Programului Operational de Mediu, s-a recurs la prelungirea contractului de finantare pana in luna iunie a anului viitor, dar cu anumite conditii speciale. 
In perioada noiembrie - decembrie 2015, a fost derulat si studiul final in ceea ce priveste masurarea cresterii gradului de informare a populatiei in legatura cu implementarea proiectului Sistem integrat de management al deseurilor in judetul Caras-Severin, respectiv importanta protectiei mediului si a gestionarii eficiente a deseurilor, comparativ cu nivelul initial. 
Studiul a aratat o cunoastere in proportie de 68%, ceea ce inseamna o crestere cu 16 procente fata de perioada de inceput a proiectului. 45% din respondenti au spus ca inca depoziteaza deseurile in amestec, iar un sfert din populatie sustine ca practica o selectare partiala a deseurilor. 
Proiectul Sistem integrat de management al deseurilor in judetul Caras-Severin, al carui valoare depaseste 186 milioane lei, este cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala, prin Programul Operational Sectorial de Mediu 2007 - 2013. AGERPRES

otelu rosu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1187 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005128 (s)