Daca te-ai saturat si tu sa arunci platouri intregi de preparate delicioase, la care ai trudit cu greu in bucatarie, adopta o strategie mai economica, cu ajutorul ideilor pe care ti le-am pregatit.
O rezolutie isteata pentru 2014 poate fi reutilizarea resturilor de mancareramase de la sarbatori. Putina chibzuiala nu strica niciodata, mai ales atunci cand in bugetul tau bate briza pustietatii dupa Craciun si Revelion. Inspira-te din variantele de mai jos si invata sa economisesti, in loc sa irosesti!
Congeleaza ce ingrediente poti
Primul lucru pe care poti sa-l faci cu resturile de mancare de la sarbatori este sa congelezi toate ingredientele care pot fi supuse acestui proces eficient de pastrare. Carnea de porc, curcan sau pui rezista foarte bine cateva luni la congelator, chiar si gatita, putand fi consumata prin decongelare la cuptorul cu microunde.
Legumele care ti-au ramas de la masa de Revelion pot fi pastrate tot prin congelare, daca ne referim la ardei, mazare, broccoli, conopida sau morcovi. Ele vor fi perfecte pentru prepararea supelor, sosurilor, tocanitelor si diverselor umpluturi mai tarziu.
Integreaza resturile de mancare in retete noi
O alta cale excelenta de a refolosi resturile de mancare este sa le integrezi in alte retete, in zilele ulterioare sarbatorilor. Sunt extrem de multe variante pe care le poti incerca. Resturile de friptura merg excelent in salate usoare, sosuri, supe, ciorbe, placinte sau musaca.
Painea intarita este perfecta pentru a fi transformata in crutoane pentru supe-crema si salata.
Sunca presata si alte mezeluri merita o a doua sansa ca ingrediente in toppingul de pizza facuta in casa. Piureul poate fi transformat imediat blatul pentru musaca de carne sau legume.
Piscoturile si fursecurile au un termen prelungit de valabilitate - le poti consuma in 7 zile dupa sarbatori sau le poti face cadou, impachetate intr-o cutie aratoasa. Daca s-au invechit, piseaza-le bine si fa din ele un aluat delicios pentru prajituri fara coacere. Cauta retete inspirate si vei fi surprinsa cate optiuni ai la indemana!
Pastreaza friptura in bait
O cale minunata de a pastra friptura de la Craciun si Revelion este sa o introduci intr-un bait special, in care sa stea zile in sir pentru a prinde mai multa savoare. Preparata termic la o masa, va fi mai frageda si mai gustoasa.
Organizeaza un nou festin
In cazul in care frigiderul tau ramane inca plin de platouri cu salata boeuf, aperitive, fripturi si dulciuri, ce nu pot fi pastrate pe termen lung, ai putea sa profiti de aceste resurse si sa organizezi un nou festin, cu prietenii sau rudele pe care nu ai apucat sa le vezi de Craciun sau Revelion.
Ce mod mai frumos sa-ti iei la revedere de la sarbatori, decat printr-o ultima reuniune cu oameni dragi? Pregateste cateva caserole simpatice si ofera invitatilor la pachet o parte din mancarea disponibila, astfel incat sa faci o impresie excelenta ca gazda, dar si sa eviti apoi sa arunci bunatatile festive.
Comentarii (0)