News Flash:

Promisiuni de Anul Nou! Ce mari proiecte ale Timisoarei ar putea fi finantate de la bugetul de stat

2 Ianuarie 2016
2382 Vizualizari | 1 Comentarii
sala polivalenta
Potrivit lui Robu, doua dintre cele mai importante obiective pentru Timisoara vor fi finantate de la bugetul de stat: sala polivalenta si stadionul de peste 40.000 de locuri. Nimic despre centura de sud a orasului.
Edilul-sef a primit o scrisoare de la directorul general al Companiei Nationale de Investitii, chiar in Ajun de Craciun. Manuela Irina Patrascoiu i-a scris primarului Timisoarei ca cele doua obiective se afla pe „lista sinteza” a CNI.
„De indata ce s-a instalat noul guvern, am facut diligente catre primul ministru, am cerut ca cel putin unul din trei obiective la care m-am limitat, in ordinea stringentei lor pentru timisoreni… sa fie finantate. Daca guvernele pesediste nu au catadicsit sa raspunda cu anii la solicitarile mele de a include in planul national de investitii obiective din Timisoara, daca solicitarea mea de a fi primit in audienta nu a primit niciun raspuns, daca Timisoara a fost ignorata de guvernele pesediste, iata ca actualul guvern are alta abordare”, ne-a declarat, marti, primarul Nicolae Robu.
„Obiectivul de investitie «Sala de sport multifunctionala 15.000 de locuri municipiul Timisoara, judetul Timis» se afla pe lista sinteza din cadrul subprogramului «Sali de sport». De asemenea, precizam ca obiectivul de investitie «Construire stadion 42.000 de locuri municipiul Timisoara, judetul Timis» se afla pe lista sinteza din cadrul subprogramului «Complexuri sportive». Finantarea obiectivelor se va realiza in corelare cu alocatiile bugetare destinate fiecarui program, respectiv subprogram derulat de Compania Nationala de Investitii S.A.”, se arata in scrisoarea trimisa de CNI si primita de Robu in 24 decembrie, scrie tion.
Practic, Guvernul Ciolos promite bani pentru cele doua obiective. Mai intai, explica primarul Nicolae Robu, va fi nevoie de sume nu foarte mari pentru studii.
„S-a dat unda verde de catre CNI sa includa aceste obiective majore pentru Timisoara in planul de investitii. In continuare, urmeaza sa se aloce si fonduri pentru primele etape ale unei investitii, ceea ce inseamna studiu de prefezabilitate sau poate direct studiu de fezabilitate, elaborare proiect si, in final, finantarea executiei propriu-zisa. Dar s-a iesit din inactiune, s-a iesit din indiferenta vizavi de Timisoara. Deja sunt pe agenda de investitii a CNI. Nu este niciun timing stabilit. Aceste doua obiective sunt incluse in portofoliul de investitii. Vor trebui alocati bani, nu multi, pentru studii si apoi cei necesari pentru executie”, a precizat Robu.
In scrisoarea trimisa de edilul Timisoarei la Bucuresti au fost trecute trei mari obiective: centura de sud a orasului, stadionul de peste 40.000 de locuri si sala polivalenta, in ordinea importantei. Pentru centura de sud a Timisoarei inca se asteapta un semn de la Ministerul Transporturilor.

robu timisoara guvernul ciolos
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1180 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007442 (s)