News Flash:

PROIECT de lege: Soferii isi pot parca masinile pe trotuar doar daca lasa spatiu de doi metri pentru pietoni

11 Ianuarie 2016
1516 Vizualizari | 1 Comentarii
trotuarr
Soferii vor putea opri, stationa sau parca masinile pe trotuar doar daca ramane un spatiu de doi metri pentru pietoni, potrivit unui proiect de lege initiat de senatorul independent Valeriu Todirascu.
"Administratorul drumului public poate permite oprirea, stationarea sau parcarea unui vehicul pe trotuar, partial ori total, numai cu respectarea marcajului si numai daca ramane liber cel putin un culoar de minimum 2 metri latime inspre marginea opusa partii carosabile, destinat circulatiei pietonilor", potrivit proiectului de lege.
Initiativa legislativa, aflata in dezbatere publica pe site-ul Senatului, prevede ca soferii pot opri, stationa sau parca masinile pe trotuar daca ramane liber un culoar de cel putin doi metri. Potrivit reglementarilor in vigoare, masinile pot ramane pe trotuar daca ramane liber un spatiu de un metru.
Initiatorul considera ca acesta nu este suficient pentru persoanele cu handicap locomotor, pentru mamele cu copii in carut sau pentru interventiile pompierilor si paramedicilor, dand exemplul incendiului din clubul Colectiv, unde nu s-ar fi putut acorda primul ajutor daca masinile ar fi fost parcate langa cladire.
"Pe acest spatiu pietonal de pe trotuare trebuie sa fie posibila deplasarea targilor cu raniti insotite de paramedici care acorda primul ajutor si utilajelor pompierilor. Cum s-ar putea acorda primul ajutor intr-un accident colectiv, ca cel din <<Colectiv>>, pe o strada unde autovehiculele ar fi parcate langa peretii cladirilor?", se arata in expunerea de motive semnata de Todirascu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Bot Cristian Dorin  | #1368
Bravo domnule Todirascu . Se vede ca a-ti muncit din greu pentru a scoate Romania din criza.....cum facem insa in orasele si pe strazile (majoritare in Romania) unde trotuarele deabia au 1 metru,soselele sunt foarte inguste si locurile de parcare aproape ca nu exista...? Poate ar fi mai bine sa lucra-ti la o lege ca sa nu ne lipseasca locurile de parcare...Ce spune-ti..? Va amintesc ca sunte-ti acolo pentru a ne face viata mai buna si mai usoara si nu pentu a scoate legi rautacioase prin care vom fi amenda-ti fara a avea alternative.. Va multumim din suflet , tovarase, pentru grija care ne-o purta-ti.
Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1306 (s) | 32 queries | Mysql time :0.019671 (s)