News Flash:

Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani in intreaga tara

11 Ianuarie 2016
1427 Vizualizari | 0 Comentarii
ninsoare si viscol
Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza meteo, valabila in intervalul 11 - 24 ianuarie 2016. In Moldova, in primele doua zile ale intervalului de prognoza, vremea se va mentine calda pentru aceasta data, cu o medie a temperaturilor maxime de 9, 10 grade, in timp ce media minimelor la scara intregii regiuni, pozitiva, va fi de 1, 3 grade. Ulterior, regimul termic va marca o scadere treptata, astfel incat, in intervalul 17 – 19 ianuarie, maximele diurne nu vor mai depasi -8, -6 grade, iar minimele nocturne vor fi de -13, -12 grade. Dupa aceasta data si pana la sfarsitul celor doua saptamani de prognoza, temperaturile vor creste spre valori apropiate de cele climatologic normale, de 0 grade ziua si aproximativ -8 grade noaptea, in medie. Probabilitatea pentru precipitatii mixte va fi mai mare in intervalul 15 – 17 ianuarie, apoi va ninge pe arii mai restranse.


Banat - Valorile termice diurne vor fi in scadere treptata pana in jurul datei de 18 ianuarie, dar totusi, in prima parte a intervalului, vremea se va mentine calda, cu medii ale maximelor de 11, 13 grade. Spre sfarsitul primei saptamani, vremea va deveni rece, cu o medie a temperaturilor diurne in jurul valorii de -4 grade, iar in a doua saptamana, valorile termice vor creste usor, se vor apropia de cele normale specifice perioadei, iar media regionala se va situa in jurul a 0 grade. Si minimele termice vor fi in scadere, in prima saptamana de la medii de 4, 6 grade, pana la valori situate, in medie, in jurul a -9 grade. Pe parcursul celei de-a doua saptamani, minimele nocturne se vor incadra intre -12 si -8 grade. Temporar vor fi precipitatii mai ales in primele zile ale intervalului, precum si in jurul datei de 15 ianuarie. Pana pe 13 ianuarie va ploua, apoi treptat vor predomina ninsorile. 


Crisana - Pana spre mijlocul primei saptamani de prognoza vremea se va mentine calda, cu o medie a maximelor situata in jurul valorii de 8 grade. Apoi, temperaturile vor scadea semnificativ, astfel incat, injurul datei de 17 ianuarie, media regionala va fi de -6, -4 grade. In a doua saptamana, valorile termice diurne vor creste usor, se vor apropia de cele normale specifice perioadei, iar media maximelor se va situa in jurul valorii de -2 grade. Temperaturile minime vor fi in scadere semnificativa pana la inceputul celei de-a doua saptamani, de la valori de 2, 4 grade, pana la -12, -10 grade, in medie. Spre sfarsitul intervalului vor fi temperaturi nocturne situate in jurul a -8 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata in fiecare zi. La inceput va ploua, in jurul datei de 15 ianuarie precipitatiile vor fi mixte, apoi, trecator, va ninge slab. 


Transilvania - La inceputul intervalului de prognoza vremea se va mentine calda pentru aceasta perioada a anului, desi temperatura aerului va scadea usor de la o zi la alta. Valorile maxime diurne vor cobori de la 9, 10 grade in prima zi, spre 2 grade in 14 si 15 ianuarie, pentru ca ulterior procesul de racire sa se accentueze, iar in intervalul 17 – 21 ianuarie nu se vor mai depasi - 7, -6 grade la amiaza, mediat pe intreaga regiune. Ulterior, maximele vor creste treptat, spre valori normale pentru ultima decada a lunii ianuarie, de aproximativ -2 grade. Temperaturile nocturne vor avea o evolutie asemanatoare, fiind in scadere de la 2, 3 grade in primele nopti, spre -15 grade in jurul datei de 19 ianuarie, pentru ca apoi sa creasca treptat, pana la -10 grade, in medie, in ultima noapte. In primele doua zile ale intervalului de prognoza vor predomina ploile, apoi vor fi precipitatii mixte, iar dupa data de 15 ianuarie va ninge local si temporar, dar mai important cantitativ in jurul datelor de 15 si 19 ianuarie. 


Maramures - Pana pe 15 ianuarie, media valorilor termice diurne se va mentine pozitiva, dar va fi in scadere de la 7, 8 grade, spre 1, 2 grade. Dupa aceasta data, vremea va deveni rece, cu medii ale maximelor, la inceputul celei de-a doua saptamani, de -8, -6 grade. Apoi, desi valorile termice diurne vor creste usor, la sfarsitul intervalului media acestora nu va depasi -2 grade. Temperaturile minime vor scadea semnificativ pana la inceputul celei de-a doua saptamani, de la 2, 4 grade, pana la -14, -12 grade, in medie. Spre sfarsitul intervalului media valorilor minimelor se va situa in jurul a -10 grade. Temporar se vor semnala precipitatii, mai ales in prima saptamana. In primele doua zile va ploua, izolat mai insemnat cantitativ. Apoi, odata cu racirea vremii, vor predomina ninsorile, slabe cantitativ. 


Dobrogea - In primele zile ale perioadei de prognoza vremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data, cu o medie a temperaturilor maxime de 12, 13 grade si a celor minime de 4, 6 grade. Dupa 13 ianuarie, va avea loc un proces de racire, astfel incat, in jurul datei de 19 ianuarie, vremea va deveni rece, cu valori diurne ce nu vor mai depasi, in medie, -5, -4 grade si temperaturi nocturne de aproximativ -9 grade. Apoi regimul termic va creste usor si treptat, spre valori apropiate de cele normale climatologic la sfarsitul intervalului de prognoza, cand se vor inregistra, in medie, 0 grade ziua si -6 grade noaptea. Probabilitatea pentru precipitatii, mixte la inceput, apoi predominant ninsori, va creste din data de 15 ianuarie, iar in intervalul 15-18 ianuarie cantitatile de apa vor fi mai insemnate.  


Muntenia - Vremea va fi deosebit de calda in primele doua zile ale intervalului, cu maxime de 12, 14 grade si minime de 4, 6 grade, apoi va intra intr-un proces de racire accentuata, astfel incat, in jurul datei de 18 ianuarie, mediile diurne vor fi de aproximativ -5 grade, iar cele nocturne de -9 grade. Dupa aceasta data, tendinta va fi de incalzire treptata, iar la sfarsitul intervalului de prognoza valorile termice se vor apropia de cele normale din punct de vedere climatologic: in jur de 0 grade ziua si -6, -4 grade noaptea. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor, ploi la inceput, apoi predominant ninsori, va fi mai mare in intervalul 15-19 ianuarie. 


Oltenia - In primele zile ale ale intervalului va fi mult mai cald decat in mod obisnuit la aceasta data, iar media temperaturilor maxime va fi de 9, 11 grade si a celor minime de 2, 3 grade. Incepand cu data de 13 ianuarie, vremea va intra intr-un proces de racire, iar in intervalul 18-21 ianuarie, cand va fi cel mai frig, valorile diurne nu vor mai depasi, in medie, -4, -3 grade, iar cele nocturne vor cobori usor sub -10 grade. Apoi, pana la sfarsitul intervalului de prognoza, regimul termic va creste treptat, spre valori apropiate de cele normale climatologic in a doua decada a lunii ianuarie, si se vor inregistra, in medie, 0 grade ziua si -8 grade noaptea. Vor fi posibile precipitatii aproape in fiecare zi, dar cu o probabilitate mai mare in intervalul 15-20 ianuarie, atunci cand vor predomina ninsorile. 


La munte - In prima saptamana vremea se va raci accentuat. Astfel, la inceputul intervalului vor fi valori medii diurne de 6, 7 grade si nocturne de aproximativ 0 grade, iar pe 18 si 19 ianuarie se vor inregistra -12 grade ziua si -18 grade noaptea. Apoi regimul termic va marca o crestere treptata, astfel incat, la sfarsitul intervalului de prognoza, media temperaturilor maxime va fi de -6, -4 grade si a celor minime se va situa in jurul a -12 grade. In prima zi se vor semnala precipitatii sub forma de ploaie si lapovita, apoi va ninge, cu o probabilitate mai mare si mai abundent, in intervalele 11-14 ianuarie, respectiv 15-18 ianuarie.

 


anm prognoza meteo moldova banat crisana transilvania maramures oltenia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1739 (s) | 43 queries | Mysql time :0.026507 (s)