News Flash:

Cutiile negre ale avionului Blue Air care a iesit de pe pista la Cluj vor fi duse la decodificare in Franta

10 Ianuarie 2016
1192 Vizualizari | 0 Comentarii
aterizare ratata2
Cutiile negre ale avionului Blue Air care a iesit de pe pista, joi, la aterizarea pe Aeroportul "Avram Iancu" din Cluj vor ajunge in Franta, pentru a fi decodificate, iar apoi CIAS va emite un raport care va fi facut public, incidentul fiind incadrat ca unul grav.
"Cutiile negre se vor decodifica in zilele urmatoare in Franta, la omologii nostri, intai trebuie sa ajunga in posesia noastra. Reprezentanti ai Centrului de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile (CIAS) le vor insoti in Franta. Dupa ce vom analiza datele si, cu informatiile culese de la ROMATSA, echipaj si aerodrom, le vom pune cap la cap, se analizeaza, iar apoi se va intocmi un raport final ce va fi facut public. Nu stim cat va dura aceasta analiza, depinde de ce vom gasi acolo", au declarat, sambata, pentru MEDIAFAX, reprezentantii CIAS.
Potrivit acestora, incidentul este catalogat ca fiind unul grav.
"Conform reglementarilor in vigoare, e incadrat ca si incident grav, adica a existat o probabilitate mare de a se intampla un accident grav. Iesirea de pe pista este incident grav, asa sunt incadrate. Este un cumul de factori ce s-a intamplat acolo si datoria noastra este sa gasim toate cauzele care au dus la acest incident", au precizat reprezentantii CIAS.
Un avion al companiei Blue Air, la bordul caruia se aflau 116 persoane si care efectua o cursa charter de la Bucuresti, a iesit, joi dimineata, la aterizare, de pe pista Aeroportului "Avram Iancu" din Cluj, fara sa existe persoane ranite.
Directorul aeroportului clujean, David Ciceo, declara ca un avion al companiei Blue Air care efectua o cursa charter de la Bucuresti spre Barcelona a iesit de pe pista, la capatul dinspre oras al acesteia, la aterizarea la Cluj-Napoca, de unde trebuia sa mai ia pasageri.
"In urma incidentului, nimeni nu a fost ranit, iar aeronava nu a fost avariata, pasagerii fiind debarcati in bune conditii. O comisie speciala de la Autoritatea Aeronautica si de la aeroport va investiga cauzele incidentului", spunea Ciceo.
De asemenea, David Ciceo preciza ca, joi dimineata, cand la Cluj ningea, conditiile de aterizare pe aeroport erau corespunzatoare, iar pilotii avionului le cunosteau, adaugand ca acestia ar fi cerut sa aterizeze intrucat nu mai aveau combustibil suficient.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1270 (s) | 32 queries | Mysql time :0.019457 (s)