News Flash:

Programul Festivalului pietonilor si biciclistilor din weekend

20 Iulie 2021
469 Vizualizari | 0 Comentarii
festivalul pietonilor si biciclistilor

„E loc sub soare pentru toata lumea”, ne anunta Casa de Cultura Timisoara, care inchide, weekendul viitor, trei strazi din centrul Timisoarei si inca o banda din alta. Se intampla „Strazi pentru comunitate”, tot felul de actiuni, de la curse de biciclete si alergare, la expozitii de mijloace alternative de deplasare, la proiectii de film sau demonstratii sportive. Vor concerta Blazzaj, Monokrom, Melting Dice si Amalia Gaita.

Traficul rutier va fi restrictionat in weekendul 24-25 iulie, pe strazile Gheorghe Lazar (pe sensul de mers dinspre str. Gh. Dima spre Circumvalatiunii), str. Gheorghe Dima (ambele sensuri, intre Piata Marasti si giratoriul Piata 700), str. 20 Decembrie 1989 (ambele sensuri, de la intersectia cu bd. C.D. Loga) si bd. I. C. Bratianu (ambele sensuri, pana la intersectia cu str. Michelangelo).

Mijloacele de transport in comun vor putea folosi ruta str. Gh. Lazar – la dreapta pe str. Gheorghe Dima – la dreapta in giratoriu Piata 700 – la dreapta pe str. Paris sau N. Berwanger – la stanga pe banda 2 a str. Gh. Lazar (sensul spre Circumvalatiunii) pentru a intoarce.

Reprezentantii Casei de Cultura transmit ca pe banda 2 a str. Gh. Lazar (pe sensul de mers dinspre str. Gh. Dima spre Circumvalatiunii) traficul se va desfasura „nestingerit”.

„Au acces controlat autovehiculele dinspre str. Pictor Ion Zaicu, str. Nikolaus Berwanger, str. Franz Liszt; autovehiculele care circula pe strada Gh. Lazar pe sensul de mers dinspre Calea Circumvalatiunii spre str. Gh. Dima sunt re-rutate pe strazile Nikolaus Berwanger si Paris. Mijloacele de transport in comun vor putea intoarce in sensul giratoriu de la str. Gh. Dima via str. Paris; se asigura in permanenta accesul la Spitalul Municipal (prin Piata Marasti) si la Spitalul Militar (prin intersectia Gh. Lazar cu Gh. Dima respectiv pe linia de tramvai); se asigura in permanenta iesirea controlata (pt. situatiile de urgenta) a autovehiculelor din Z3 (zona 3 – n.r.) prin intersectia bd. Eminescu cu str. 20 Decembrie 1989”, transmite Primaria Timisoara.

Oficialii Casei de Cultura Timisoara au programat diferite actiuni weekendul viitor. Vor fi curse de biciclete si alergare, ateliere si demonstratii sportive, expozitii de materiale sportive si mijloace alternative de deplasare, concerte sau proiectii de filme.

„In fiecare vara, Parisul are «Paris plages», o operatiune estivala a primariei, din anul 2002, care inchide circulatia pe 3,5 km, pe cheiurile Senei, in plin centrul orasului, si ii transforma in loc pentru activitati ludice si sportive. Cel mai mare producator mondial de ciment sponsorizeaza cu nisip. Se aduc palmieri si iarba, care raman acolo de la jumatatea lui iulie, pana la inceputul lui septembrie.

Nu vrem sa dam copy-paste la ce se intampla in Europa, dar ne inspiram si adaptam. Asa ca, weekendul viitor, Timisoara se lasa descoperita la pas sau pe doua roti, pe tronsoane circulate, in mod obisnuit, de masini, aducand impreuna iubitorii de sport, intr-un oras mai verde. Pentru doua zile, se muta in strada Radio Timisoara, sali de fitness, provideri de materiale sportive si de mijloace de transport alternative, asociatii si cluburi sportive, trupe locale si chiar salile de cinema”, mai informeaza Casa de Cultura.

Este un proiect pilot, ne mai spun organizatorii, care isi propun sa nu supere pe nimeni, ci „doar sa ne amintim ca avem cu totii loc intr-un oras prietenos, primitor, incluziv”.

Proiectul „Strazi pentru comunitate”, numit initial „Strazi deschise – o zi fara masini”, apare pe Agenda culturala pe anul 2021. Pentru acest proiect pilot s-au pus deoparte 250.000 de lei, echivalentul a putin peste 50.000 de euro.

Potrivit aceleiasi surse, Zona 1 (Z1) este pe banda 1 de pe Gh. Lazar, Zona 2 (Z2) este pe str. Gheorghe Dima, Zona 3 (Z3) este gandita pe str. 20 Decembrie 1989 si Bd. I.C. Bratianu.

Programul complet:

Zona 1

24 iulie – Z1 – Kaufland Circumvalatiunii – Farmacia Vlad
10 – parcare Kaufland – Start, Strazi pentru Comunitate! – Cursa bicicletelor

Zona 2

24 iulie – Z2 – Clinicile Noi – Piata 700

* 10-22 – Expozitie cu testare si vanzare de materiale sportive si mijloace alternative de deplasare

* 10-22 – Ateliere sportive cu Stefan Cojocnean si Decathlon

25 iulie – Z2 – Clinicile Noi – Piata 700

* 9-11 – Demonstratii sportive cu SCM Timisoara – rugby, baschet si handbal

* 10 – Ninja Kids cu Nextfit

* 10-14 – Ateliere sportive cu Junior Adventure

* 10-22 – Expozitie cu vanzare de materiale sportive si mijloace alternative de deplasare

* 10-22 – Ateliere sportive cu Stefan Cojocnean si Decathlon

* 19-21 – Demonstratii sportive cu SCM Timisoara – rugby, baschet si handbal

Zona 3

24 iulie – Z3 – Primarie – Modex – Michelangelo

Distractie in circuit

* 9-13 – Junior Adventure

* 17-21 – Asociatia Sportiva Campioni pentru Viitor

Scena

* 9 – Piti Show, cu Radio Timisoara

* 10.15 – Oskar Ecologistul, Asociatia Puppet Mania

* 11.30 – Body workout cu Nextfit

* 18 – Urban friendships, fashion flashmob, by Simona Noroc & Claudiu Gutu

* 18.30 – Zumba by Claudiu Gutu

* 19-22.30 – Concerte Monokrom, Melting Dice, Amalia Gaita si Blazzaj

* 21.30 – Cursa Licuricilor, cu Alergotura

Fitt Corner

* 10 – Cycling

* 11.30 – Zumba

* 12.30 – Bataie cu baloane cu apa

* 18 – Dj Kuky

Ateliere in parcare – Hotel Central

* 10 – Kokedame, cu Facultatea de Horticultura si Silvicultura Timisoara

* 10-20 – Expozitie proiecte menajare spatii verzi urbane, Facultatea de Horticultura si Silvicultura Timisoara

* 10-17 – Cosuri de nuiele pentru biciclete, cu Familia Perva

* 10-17 – Flori de canepa, cu Andrei Racu

* 10-17 – ReciclArt, cu Junior Adventure si Gabi Muscan

* 10-17 – Povesti despre natura, cu Bufnitele

* 10-12 – Activitati pentru varstnici si persoane cu dizabilitati, cu Directia de Asistenta Sociala

Film in giratoriu

* 10-13 – Filme pentru copii

* 18-21 – Documentare

* 21-23 – Filme pentru publicul larg

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1285 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007113 (s)