News Flash:

Viceprimarul Tabara anunta rezolvarea problemei terenurilor pentru tineri de la Timisoara

16 Iulie 2021
525 Vizualizari | 0 Comentarii
Cosmin Tabara

Problema vesnica a terenurilor pentru case acordate tinerilor din Timisoara si-ar putea gasi, in sfarsit, finalul la urmatoarea sedinta de plen a consiliului local. Viceprimarul Cosmin Tabara, pus sa se ocupe de rezolvare, spune ca s-a ajuns la descalcirea itelor incurcate in acest caz.

Dezbaterea solutiei propuse, de catre alesii locali, ar fi trebuit sa aiba loc in cadrul ultimului plen. S-a amanat, dar la urmatoarea sedinta ar urma sa fie votat raportul.

”Normal, trebuia sa intre in consiliul local de ieri (n.r. marti), dar s-a mai amanat putin, sper ca pe 26 iulie, pentru ca nu depinde doar de semnatura mea, eu mi-o asumam, este referitoare la tinerii care beneficiaza de acele terenuri pe legea 15. Stiu ca e o problema inceputa prin 2017, blocata intre timp. Nu stiu din ce cauza s-a blocat”, a spus Tabara.

El a respins ideea ca totul s-ar fi blocat din cauza ca pe lista beneficiarilor s-ar fi aflat o serie de nume cunoscute din administratia timisoreana.

”Vip-urile acelea indeplineau conditiile in momentul respectiv. Nici nu stiu daca vor insista pentru aceste terenuri acum. A fost si o masura a Curtii de Conturi, au fost multe probleme”, a mai spus Tabara.

Ramane de vazut cum se va rezolva problema criteriului varstei beneficiarilor, pentru ca exista si cateva sentinte judecatoresti favorabile beneficiarilor.

”Ceea ce am facut noi acum a fost sa nu mai ascundem acea problema, sa o las sub birou, am constituit comisia si impreuna cu colegii mei din primarie, de la Patrimoniu, am pornit si am intentia ca in prima sedinta de consiliu local sa ii pun in posesie pe cei care au indeplinit conditiile in momentul depunerii si le indeplinesc si acum. Sunt cateva sentinte judecatoresti, pentru cei care nu mai indeplinesc conditia de varsta. 

Legea cere ca acest criteriu sa fie indeplinit si la momentul depunerii cererii si la punerea in posesie. Daca instanta a decis o vom aplica (n..r. sentinta), dar eu nu pot folosi acea solutie, sentinta judecatoreasca, ca si izvor de drept. Nu pot sa imi asum pentru toata lumea. Dar cel putin. din cei 128 de solicitanti o buna parte vor intra in posesie”, a mai mentionat Tabara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1163 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006569 (s)