News Flash:

Procedura chirurgicala noua la Spitalul „Victor Babes” Timisoara, pentru eliminarea tumorilor pulmonare

24 Mai 2022
516 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalul de Boli Infectioase

Spitalul de Boli Infectioase „Dr. Victor Babes” Timisoara se numara printre putinele unitati sanitare din tara in care se utilizeaza chirurgia toracoscopica video-asistata pentru eliminarea tumorilor pulmonare, dar si pentru diagnosticarea altor tipuri de cancer toracic. Interventia este rapida si fara complicatii.
 
 
Astfel de interventii erau facute in mod clasic, cu numeroase riscuri post operatorii. Noua interventie presupune folosirea unei camere video speciale, numita toracoscop, care transmite imagini din interiorul cutiei toracice. Calitatea si claritatea imaginii sunt foarte bune si asigura o vizionare 360 de grade a cavitatii pleurale, conform medicilor. Chirurgul realizeaza cateva incizii mici, la nivelul toracelui, prin care sunt introduse camera video si instrumentele de taiere.

„Sunt cateva incizii la nivelul cadranului toracic, prin care noi lucram. Operam prin intermediul unor instrumente care se introduc in torace si vizualizam totul pe monitoare. Referitor la incizie, aceasta este minima. Cumulate, practic sunt 4 -5 mici intepaturi. De aceea, recuperarea este rapida si pacientul are o durere foarte mica post operatorie”, spune dr. Turdor Mateescu – medic chirurg la Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara.

Interventia presupune o perioada scurta de spitalizare, mai putine taieturi operatorii, iar interventia este foarte rapida. Procedura depinde insa si de localizarea tumorii, tipul histopatologic si comorbiditatile bolnavului.


Primii 5 pacienti au fost deja operati prin aceasta procedura in salile Sectiei de Chirurgie Toracica din cadrul spitalului, iar operatiile au fost reusite, fara probleme.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1265 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006608 (s)