News Flash:

Primele chioscuri ilegale ridicate de pe strazile Timisoarei. Avertismentul primarului Fritz

19 Iulie 2021
715 Vizualizari | 0 Comentarii
Dominic Fritz

Primele chioscuri „ilegale, inestetice si folosite drept cosuri de gunoi” au fost ridicate de pe strazile Timisoarei, de primarie, ca avertisment pentru toti operatorii care le-au lasat abandonate. Primarul Timisoarei spune ca vor fi facturate costurile interventiilor pe domeniul public, iar toleranta „este zero fata de orice abatere de la prevederile legale”.

Inca din luna aprilie, oamenii legii i-au somat pe administratori sa ridice vendomatele si chioscurile de ziare de pe strazile Timisoarei, pentru ca ar fi amplasate ilegal. Vizate sunt automate de lapte si oua, dozatoare de sifon, terminale de plata sau chioscuri de ziare. Vineri, primele doua astfel de chioscuri ilegale au fost ridicate de municipalitate, iar primaria va trimite facturi celor ce le detin, pentru a achita cheltuielile de ridicare si depozitare.

„Sunt amplasate ilegal (chioscurile – n.r.), s-au transformat in obstacole pentru deplasare, sunt inestetice si unii le folosesc drept cosuri de gunoi. Insa si rabdarea are o limita. Azi (vineri -n.r.) am dispus ridicarea primelor doua chioscuri pline de gunoaie si abandonate de multi ani. Si vom continua aceasta actiune pana cand orasul va fi curatat de aceste constructii. Costurile de ridicare, transport si depozitare le vor fi facturate celor care cred ca pot face ce vor ei pe domeniul public”, spune primarul Dominic Fritz.

Tot in aprilie, politistii au transmis 368 de notificari, in baza HCL 139/2011 modificata prin HCL 110/2016. Vizate sunt si dozatoarele de apa si oua, automatele de sifon, panourile publicitare, totemurile, reclamele montate pe stalpi si steagurile publicitare. Potrivit primariei, taxa de ocupare pe domeniul public este de 10 bani/mp/zi, in contextul pandemiei.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1166 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005442 (s)