News Flash:

Primarul Andrei Chiliman, sub control judiciar

20 Iunie 2015
1050 Vizualizari | 0 Comentarii
chiliman
ICCJ a decis vineri ca edilul Sectorului 1, Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Ioana Costescu şi Ion Brad să fie cercetaţi în libertate, sub control judiciar, în dosarul privind atribuirea preferenţială de lucrări unor firme de la care primeau "comisioane" de 10% din valoarea contractelor încheiate.
 
Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL, şi Ioana Costescu, consilierul personal al primarului Andrei Chiliman, sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de influenţă, iar Chiliman şi consilierul local din Sectorul 1 Ion Brad, de constituirea a unui grup infracţional organizat şi complicitate la trafic de influenţă.
Procurorii DNA i-au reţinut pe cei patru şi au cerut Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arestarea lor preventivă, propunerea fiind respinsă, vineri noapte, de instanţă, care a dispus măsura controlului judiciar.
In perioada în care se vor afla sub control judiciar, Chiliman, Moisescu, Costescu şi Brad au interdicţie să părăsească ţara fără încuviinţarea procurorilor şi sunt obligaţi să se prezinte la poliţie în zilele care vor fi stabilite prin programul de supraveghere, dar şi la procurori şi în faţa instanţei, ori de cate ori sunt chemaţi, precum şi să anunţe dacă îşi schimbă locuinţele.
Decizia de arestare preventivă poate fi contestată tot la instanţa supremă, care va decide definitiv dacă aceştia vor rămane sub control judiciar, vor fi arestaţi preventiv sau plasaţi în arest la domiciliu.
Andrei Chiliman a plecat de la instanţa supremă înainte de pronunţarea deciziei, în condiţiile în care îi expirase ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore. In urma deciziei instanţei vor fi puşi în libertate şi ceilalţi inculpaţi, după ce vor trece cele 24 de ore de la momentul reţinerii lor. Mediafax.ro
 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005963 (s)