News Flash:

IMPORTANT pentru soferi! Se deschide santierul pe strada Podeanu

19 Iunie 2015
1267 Vizualizari | 0 Comentarii
strada reabilitare
Reconfigurati-va traseul daca obisnuiti sa circulati cu masina pe strada Dr. Aurel Paunescu-Podeanu din Timisoara, pentru ca aceasta artera va intra in santier, cel mai probabil de saptamana viitoare, si circulatia auto va fi inchisa. Strada va fi largita la patru benzi, iar in zona vor fi amenajate aproape 230 de locuri de parcare si un nou sens giratoriu. Si toate acestea ar trebui sa se intample in numai 3 luni! Joi a fost predat amplasamentul.
Dupa cum www.tion.ro a anuntat inca de zilele trecute, in perioada urmatoare vor incepe in sfarsit lucrarile pe strada Dr. Aurel Paunescu-Podeanu, in zona Stadionului „Dan Paltinisanu”.
Aceasta strada va fi largita la patru benzi pe o lungime de aproape un kilometru, vor fi amenajate trotuare si piste pentru biciclisti, se vor reface spatiile verzi, vor fi realizate aproape 230 de locuri de parcare si un nou sens giratoriu, spre Novatim. Investitia a fost promisa de autoritatile locale inca din primavara anului trecut, cand primaria a dispus demolarea garajelor din zona.
In cele din urma s-a organizat licitatia pentru executie, iar lucrarea a fost atribuita firmei Sylc Con Trans. Joi i-a fost predat amplasamentul, lucrarile propriu-zise urmand sa inceapa, potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, in cursul saptamanii viitoare.
„Este o strada de aproape un kilometru, extrem de importanta ca trafic (…), si care la ora actuala are o trama care nu face cinste Timisoarei. In momentul de fata pe aceasta strada nu exista trotuare pe nicio parte, nu exista nici piste de biciclete, nu exista locuri de parcare, ci doar locuri cu pietris sau cu pamant unde sunt stationate masinile. Exista cate o singura banda pe sens de circulatie. Ce vrei noi sa facem este sa largim strada la patru benzi, sa cream piste de biciclete si trotuare pe ambele parti, sa amenajam circa 230 de locuri de parcare, sa amenajam in zona Bazei 2 o parcare pentru 82 de biciclete si spatii verzi. Vom planta copaci pe aliniamente, desigur ca vor fi cativa care vor trebui taiati, dar numarul celor care sunt amplasati astfel incat sa trebuiasca sa fie taiati este destul de redus…”, a explicat primarul Nicolae Robu, joi, la fata locului.
Odata amenajat noul sens giratoriu, in zona dinspre Novatim, circulatia se va modifica, au anuntat reprezentantii municipalitatii, scrie tion.ro.
„Dupa ce vom face amenajarea cu sens giratoriu pe de-o parte vom securiza intersectia si riscul de accidente va fi extrem de redus, iar alta parte vom fluidiza traficul. De la Novatim inspre strada Bucegi va fi cu sens unic spre strada Bucegi. Cine vine dinspre Casa Tineretului are posibilitatea sa mearga pe doua benzi spre stanga, pe Ripensia, catre Michelangelo. Nu se va mai intra in giratoriu si se va intra direct pe Ripensia, catre Michelangelo. Cei care au de urmat alte directii fac dreapta cand vin de la Casa Tineretului, intra in giratoriu si de acolo se distribuie fie catre stadion, spre sala de sport, fie pot sa o ia pe strada Podeanu, fie pot continua giratia catre strada Bucegi”, a mai declarat Robu.
Avand in vedere ca termenul de executie este de doar 3 luni, reprezentantii firmei care se vor ocupa de lucrare spun ca vor fi nevoiti sa inchida complet circulatia, pe toata strada, din start. Deci nu se va lucra pe tronsoane, cu restrictii, ci traficul auto va fi complet blocat.
„Traficul trebuie inchis de tot. Termenul este mult prea scurt pentru a se lucra pe bucati. Trebuie delimitat amplasamentul si interzis accesul”, au explicat reprezentantii firmei, care spera sa nu aiba parte de surprize cu retele de utilitati odata ce vor decoperta strada.
„Modernizare presupune si anumite eforturi, dar important este ca in trei luni, cat este termenul contractual, aceasta lucrare sa fie finalizata. Noi lucram in forta, nu ne place sa lalaim lucrurile”, a conchis Robu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007393 (s)