News Flash:

Pensiile speciale, printre cele mai murdare conflicte de interese, afirma rectorul UVT

20 Iunie 2015
721 Vizualizari | 0 Comentarii
deputati 84347600
Rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea, le-a transmis parlamentarilor care şi-au votat pensii speciale că au "cam uitat de neam" şi ,"cu legea în braţe", au făcut "una dintre cele mai mari nedreptăţi", comiţând "unul dintre cele mai murdare conflicte de interese".

Într-o scrisoare deschisă adresată parlamentarilor care şi-au votat acordarea de pensii speciale, rectorul Universităţii de Vest (UVT) din Timişoara, Marilen Pirtea, arată că a fost făcută una dintre cele mai mari nedreptăţi "cu legea în braţe", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Zilele trecute, ţara a primit încă o dovadă că unele dintre cele mai mari nedreptăţi se fac cu legea în braţe. La fel s-a întâmplat şi când, dumneavoastră, aleşii neamului, v-aţi rupt de ceea ce înseamnă principiul contributivităţii şi aţi hotărât să vă oferiţi pensii mai mari chiar şi cu 4.600 de lei, echivalentul a 11 pensii minime", scrie Pirtea.

Rectorul mai arată că acordarea de pensii speciale parlamentarilor este "unul dintre cele mai murdare conflicte de interese".

"Am asistat la unul dintre cele mai murdare conflicte de interese girat, din păcate, de legislaţie, acela ca un grup de oameni să-şi voteze singuri suplimente la pensii din bani publici. Dacă nu vă îngrijoraţi de ceea ce vor spune cei aproape 400.000 de români care trăiesc din pensia minimă, poate vă îngrijoraţi de viitorul copiilor noştri. Nu supun dezbaterii legalitatea, dar lipsa de moralitate de care dă dovadă Parlamentul nu este demnă de o societate sănătoasă. Nu, în contextul în care un asistent universitar are salariul de 1.050 de lei, când sute de mii de angajaţi din învăţământ trăiesc la limita sărăciei. Să nu mai vorbim despre medici şi multe alte categorii sociale şi profesionale. Dacă acum numai ei ştiu cum se descurcă, mă întreb ce vor face aceşti oameni la final de carieră, cine le va plăti lor pensia? Copiii noştri, acei copii în care refuzaţi să investiţi. Refuzul de a investi în educaţie le încetineşte dezvoltarea, le limitează capacităţile, astfel că nu faceţi decât să propagaţi sărăcia de la o generaţie la alta. Presupun că este greu pentru o mână de aleşi să vadă acest risc, în confortul unor indemnizaţii de mii de lei", mai scrie rectorul UVT.

Marilen Pirtea mai atrage atenţia că "cea mai sănătoasă investiţie pe care o putem face este în educaţie" şi că România are nevoie de specialişti.

 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1611 (s) | 33 queries | Mysql time :0.036613 (s)