News Flash:

Primaria Timisoara vrea sa preia Spitalul CFR de la Ministerul Transporturilor

27 Decembrie 2022
1220 Vizualizari | 0 Comentarii
Timisoara Spitalul CFR 1

Primaria Municipiului Timisoara este pregatita sa preia o noua unitate de sanatate in administrare, pentru a raspunde nevoilor de descentralizare din Romania, in conformitate cu legislatia in vigoare si cu transferul finantarii de la bugetul de stat la bugetul local. Este vorba despre Spitalul CFR, in prezent in administrarea Ministerului Transporturilor.

”E o institutie cu o lunga traditie medicala, cu buni specialisti, asa ca atunci cand Ministerul Transporturilor ne-a intrebat daca vrem sa-l preluam, raspunsul a fost da. Avem planuri de modernizare cu acest spital, asa cum facem cu tot sectorul medical local care se afla in administrarea Primariei. Anul acesta am investit 46 de milioane de lei in sistemul de sanatate local si am depus proiecte pe fonduri europene pentru aproape 900 milioane lei. La Babes avem in constructie un centru modern de recuperare pulmonara, la Turcanu finalizam noul spital de copii si ne zbatem sa obtinem finantare prin PNRR pentru dotare, la Municipal, lucram la doua noi clinici, cea ORL si Balneo, avem proiect depus pentru modernizarea Clinicilor Noi si zilele trecute am depus la Bucuresti cererea de finantare pentru o noua maternitate, un spital de peste 800 de milioane de lei”, a spus primarul Dominic Fritz.  

Spitalul Clinic Cai Ferate Timisoara, cunoscut si sub denumirea de Spital CFR Timisoara, este un spital public, clinic universitar, organizat pavilionar si functioneaza momentan in subordinea Ministerului Transporturilor. Acesta se finanteaza din venituri proprii, prin sistemul de asigurari sociale de sanatate. Are o capacitate de 212 paturi spitalizare continua si 14 paturi spitalizare de zi. Spitalul CFR acorda servicii de spitalizare continua, servicii ambulatorii de specialitate, servicii de spitalizare de zi sau servicii paraclinice in urmatoarele specialitati: anestezie si terapie intensiva, medicina interna, pediatrie, chirurgie generala, obstetrica-ginecologie, medicina de laborator, radiologie – imagistica medicala.

De asemenea, in luna decembrie a acestui an a fost demarata reabilitarea cladirii in care functioneaza sectiile de Oftalmologie si ORL ale acestui spital. 

Decizia va fi luata in ultima sedinta de plen a Consiliului Local din 27 decembrie 2022, in urma votului consilierilor.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1269 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007027 (s)