News Flash:

Primaria Timisoara a depus cerere de finantare europeana pentru noua maternitate

20 Decembrie 2022
1287 Vizualizari | 0 Comentarii
maternitate Timisoara

Primaria Municipiului Timisoara a depus cererea de finantare prin Programul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) pentru proiectul de construire a unei noi maternitati in zona Balta Verde. Proiectul are autorizatie de construire si documentatia este pregatita pentru a fi lansata licitatia de executie. Valoarea cererii de finantare este de 813 milioane de lei (TVA inclus), iar contractul de finantare prevede o cota de 95% fonduri europene si 5% bugetul local.

”Indeplinim toate criteriile cerute de Ministerul Sanatatii pentru a obtine fonduri pentru construirea noii maternitati. In plus, am depus cel mai matur proiect, practic suntem in faza in care putem incepe constructia anul viitor si sa-l finalizam in 3 ani. Bineinteles, cu conditia sa primim banii. Nu mai avem nevoie de avize, autorizatii, studii sau proiecte – le avem pe toate gata”, a spus primarul Dominic Fritz.

Noua maternitate va fi construita pe un amplasament pe str. Balta Verde, nr. 17 si va avea 236 de paturi aranjate in saloane de unu pana la patru paturi per salon. Din numarul total, 14 paturi sunt dedicate pentru spitalizarea de zi, 18 paturi pentru ATI, 12 paturi la neonatologie si 10 paturi pentru terapie intensiva neonatala. 

Spitalul va avea sectie de obstetrica-ginecologie, impartita in compartimente de obstetrica patologica, medicina materno-fetala, fertilizare in vitro si gineco-oncologie, sectie de ATI, sectie de neonatologie, sectie de radiologie, bloc operator; bloc de nasteri, compartiment primiri urgente. Sunt incluse, de asemenea, cabinete pentru consultatii, farmacie, spatii administrative, zona academica. Maternitatea va deservi nu doar Timisoara, ci intreaga regiune, avand centru de screening prenatal si centru de screening al cancerului genito-mamar.

Cladirea va avea parter, 5 etaje, dintre care unul retras, demisol si subsol. Vor fi amenajate 95 de locuri de parcare pentru pacienti si personal, atat la nivel, cat si la subsolul spitalului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1180 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006776 (s)