News Flash:

Contractul de reabilitare a Aerodromului Cioca, semnat. Consumul total de energie primara va fi redus cu 59%

21 Decembrie 2022
352 Vizualizari | 0 Comentarii
Aerodromului Cioca

Consiliul Judetean Timis reabiliteaza integral corpul administrativ si aerogara aerodromului Cioca, de pe Calea Torontalului. Vor fi realizate lucrari majore la structura, fatada, instalatia electrica si alte componente. Contractul de finantare, de 2.8 milioane lei, a fost semnat, ieri, 20 decembrie, la Ministerul Dezvoltarii, sumele fiind asigurate prin PNRR. Cu aceasta suma se va reusi, la final, scaderea consumului anual specific de energie pentru incalzire cu aproximativ 63%, iar a consumului total de energie primara, cu 59%.

Proiectul a fost depus la scurt timp dupa ce Consiliul Judetean a cumparat cladirile de la Primaria Timisoara, terenul de sub acestea fiind deja in proprietatea judetului. Aerodromul Cioca este un obiectiv strategic pentru judet, dezvoltarea acestuia fiind gandita pe doua axe, atat in ceea ce priveste asigurarea si dezvoltarea functiei de baza a obiectivului, cat si in privinta facilitarii evenimentelor de mare anvergura din Timisoara.

Pe langa sumele aprobate pentru reabilitarea aerodromului, CJ Timis mai are un proiect similar pentru care urmeaza semnarea contractului, de renovare energetica a Liceului special Atanasiu, cat si alte 13 solicitari de fonduri aflate in analiza la Bucuresti, cu o valoare de aproximativ 80 de milioane de lei. Sunt initiative ce vizeaza renovarea energetica a unor obiective de infrastructura educationala, administrativa si de ingrijire si asistenta pentru persoane cu dizabilitati. Toate aceste proiecte au fost depuse prin PNRR.

In plus, prin Planul National de Redresare si Rezilienta, Consiliul Judetean a depus si doua proiecte ce vizeaza stimularea turismului in judetul nostru, pentru lucrari de reabilitare a Castelului Huniade, dar si pentru realizarea de piste de biciclete pe o lungime de 440 de km, impreuna cu administratiile din Arad, Caras - Severin si Hunedoara.

Galerie Foto

Aerodromului_Cioca-1
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006374 (s)