News Flash:

Primaria Timisoara invita timisorenii la consultari pentru proiectul Traseul Revolutiei

21 Decembrie 2022
324 Vizualizari | 0 Comentarii
traseul revolutiei

Traseul Revolutiei, primul proiect al Timisoarei care pune in valoare amintirea momentelor din Decembrie 1989, finantat cu 4,3 milioane de euro prin Programul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), intra in consultare publica. Proiectantii au publicat prima varianta a proiectului pe platforma Decidem.

„Clipa in care s-a strigat libertate in 1989 a schimbat istoria Timisoarei, iar rolul nostru este sa ii pastram amintirea vie, sa o materializam in spatiul public. Avem acum un concept si invitam cetatenii sa isi spuna parerea. Proiectantii au venit cu un design unitar, care sa se remarce in 9 puncte cheie din oras, acolo unde sa amenajam locuri in care noi generatii sa se opreasca la umbra unui copac, sa se aseze pe o banca si sa reflecteze asupra acelor momente”, a declarat viceprimarul Timisoarei, Ruben Latcau.

In luna octombrie, la initiativa echipei de proiectanti au avut loc intalniri cu reprezentanti ai asociatiilor de revolutionari din Timisoara. In cadrul acestor intalniri au fost prezentate principiile, continutul si design-ul proiectului memorial de amenajare urbana si au fost aflate opiniile persoanelor care au fost implicate direct si care pastreaza vie memoria acelor zile. Concluziile au fost integrate in solutia prezentata pe platforma Decidem. 

Prima propunere a echipei de proiectanti prevede amenajarea unui sistem modular de spatii publice compacte, amplasate in cele 9 zone din proiect, utilizand materiale de foarte buna calitate (bronz, granit turcoaz). Interventiile vor fi completate cu arbori. Fiecare zona va contine texte explicative despre ce s-a intamplat in acel loc in Decembrie 1989, precum si un citat dintr-o marturie a unui participant direct la evenimente. De asemenea, in fiecare loc va exista un text (inclusiv in Braille pentru nevazatori) care trimite la platforma de realitate extinsa (virtuala/augmentata/mixta) a proiectului. 

Tot in cadrul acestui proiect, va fi construita o platforma online (o aplicatie web), care va avea o arhiva dinamica cu fotografii, inregistrari video si audio si alte documente referitoare la Revolutie si oras. Platforma va promova si incuraja, totodata, colaborarea si cu alte proiecte dedicate Revolutiei. In fiecare dintre locurile mentionate cu ajutorul acestei aplicatii de realitate extinsa, ce va putea functiona pe baza functiei de geolocatie a telefonului, vor putea fi accesate materialele documentare intr-o experienta multimedia bazata preponderent pe imagine si sunet. Traseul virtual al Revolutiei poate fi accesat nu doar de la fata locului, ci de oriunde din lume.

Serviciile de proiectare (faza DALI+PT+AT) sunt realizate de o echipa formata din Q Group Proiect (Bucuresti) si Balthasarh (Timisoara). Va invitam sa cunoasteti propunerea echipei de proiectanti si sa va exprimati opinia in perioada 21 decembrie 2022 - 21 ianuarie 2023: https://decidem.primariatm.ro/processes/traseulrevolutiei

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1179 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009834 (s)