News Flash:

Primaria Timisoara lauda un autobuz electric turcesc, altul decat cel pe care il cumpara Ministerul Dezvoltarii

27 Octombrie 2021
356 Vizualizari | 0 Comentarii
autobuz turcesc

Pana sa ne plimbam cu cele 44 de autobuze electrice pe care Ministerul Dezvoltarii le cumpara pentru Timisoara, reprezentantii municipalitatii lauda un autobuz electric al firmei turcesti Karsan care livreaza cele 44 de mijloace de transport in urmatorii patru ani. Primul ar trebui sa vina abia prin aprilie.
 
Primaria Timisoara prezinta miercuri, 27 octombrie, de la ora 11, alaturi de reprezentantii firmei care a castigat licitatia organizata de minister, „modelul autobuzului electric din proiectul «Achizitia mijloacelor de transport public autobuze electrice 18 m, Brasov, Timisoara», cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Regional 2014-2020”.

Modelul autobuzului care va fi prezentat miercuri este insa altul. Primaria Timisoara primeste de la Ministerul Dezvoltarii 44 de autobuze electrice articulate modelul KRS 18 EV, cu o lungime de 18 metri, iar cel care se afla deja in curtea STPT nu este articulat.

Contractul de furnizare a fost semnat la finalul lunii august, data la care primarul Dominic Fritz anunta ca primul autobuz electric din cele 44 va ajunge in termen de opt luni la Timisoara, adica prin luna aprilie a anului 2022. Tot el spunea ca „in 2023 le vom avea pe toate”.

„Autobuzele electrice vor avea o capacitate de cel putin 130 de persoane, din care cel putin 44 pe scaune. Vor avea podea integral coborata si facilitati pentru accesul persoanelor cu dizabilitati. Vor rezista la temperaturi cuprinse intre -25 si +45 de grade Celsius, la ploaie, praf, ceata, noroi, zapada, chiciura, gheata, apa cu sare, produse petroliere, materiale si solutii antiderapant. Vor avea scaune din material armat cu fibra de sticla sau mase plastice cu tratament antistatic, cu proprietati antigraffiti, antivandalism, vopsea inglobata, cu tapiterie rezistenta la uzura si murdarie, usor lavabila. Vor fi prevazute cu sistem de supraveghere video la interior si la exterior, cu cel putin opt camere digitale color, cu inregistrare audio. Vor avea o durata de functionare de minimum 15 ani, din care opt fara reparatie generala”, transmiteau, in vara, reprezentantii Primariei Timisoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1312 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007115 (s)