News Flash:

Prefectul judetul Timis, Alin Nica, nu este de acord cu carantinarea Timisoarei

3 Martie 2021
496 Vizualizari | 0 Comentarii
Alin Nica

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, spune ca nu ia in considerare carantinarea intregului judet Timis, asa cum crede ca ar fi fezabil primarul Timisoarei, Dominic Fritz. Nica a mai adaugat ca incurajeaza corecta informare a oamenilor care ar trebui sa respecte regulile.

”De cateva zile circula multe pareri cu privire la carantinarea Timisoarei, pareri mai mult sau mai putin intemeiate. Ce pot sa va spun sigur este ca nu iau in considerare carantinarea intregului judet, iar in ceea ce priveste Timisoara, dincolo de indemnurile de respectare a regulilor cred ca ar fi un moment bun sa discutam despre eficienta carantinei si mai ales despre o revizuire a modului in care corelam restrictiile cu rata de infectare. Din pacate, pentru o vreme, va trebui sa traim cu virusul. Sunt de acord si incurajez corecta informare a cetatenilor, iar prin propriul exemplu am intarit necesitatea respectarii legii si a regulilor, insa cred ca institutiile si liderii acestora ar trebui sa fie atenti la limita fina dintre constientizarea populatiei si panicarea acesteia. Facem eforturi sustinute pentru gestionarea pandemiei si cooperam interinstitutional dar sa nu scapam din vedere ca sprijinul populatiei este vital in astfel de situatii. Avem datoria sa ne intoarcem catre comunitate si impreuna cu aceasta sa luam decizii care ajuta, nu doar genereaza frustrare suplimentara”, a declarat Alin Nica.

Primarul Timisoarei, Dominic Fritz, a anuntat, miercuri, ca decizia de carantinare a Timisoarei nu ar fi fezabila, decat daca ar fi carantinat intregul judet.

”Eu cred ca asa cum este facuta acum, carantinarea nu ar avea efecte asa cum ne dorim. Eu nu cred ca carantinarea Timisoarei este o solutie fezabila decat daca am carantina tot judetul Timis, cu controale dure. Eu cred ca inca avem o cale sa evitam carantinarea cu toate consecintele aferente”, a declarat Fritz.

La Timisoara, miercuri, rata de infectare cu coronavirus a ajuns la 7,25 la mia de locuitori, in vreme ce judetul Timis are 5,24.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1336 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004863 (s)