News Flash:

Pensionarii si elevii numai trebuie sa-si valideze lunar cardurile de transport in comun

2 Martie 2021
559 Vizualizari | 0 Comentarii
coada abonamente

La inceputul anului s-a declansat un adevarat scandal, dupa ce regulile de validare a abonamentelor de transport in comun s-au modificat. Atunci, zeci de batrani au stat ore intregi la cozi pentru a se asigura ca vor putea calatorii gratuit in continuare cu tramvaiele, autobuzele sau troleibuzele din Timisoara.

La mai putin de doua luni distanta, lucrurile par sa se schimbe, cel putin pentru doua dintre categoriile de beneficiari ai gratuitatilor.

„In acest moment, pensionarii si elevii trebuie sa vina o singura data pe an la chioscuri pentru validarea abonamentelor de transport in comun, iar apoi abonamentul se activeaza automat, odata cu validarea in mijloacele de transport. In cazul studentilor, acestia trebuie in continuare sa vina luna de luna la chioscuri, pentru validare„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Nicolae Bitea, directorul Societatii de Transport Public Timisoara.

Va reamintim, in plina pandemie, in luna ianuarie a acestui an, dupa aproximativ 10 ani in care abonamentele de gratuitati s-au activat automat, odata ce au fost validate in orice aparat din mijloacele de transport in comun, fostul director al RATT, Ioan Goia, acum sef la Societatea Metropolitana de Transport Timisoara, a decis schimbarea sistemului in urma semnarii unui nou contract cu STPT.

Acesta a hotarat ca, luna de luna, cei care beneficiaza de gratuitate la transportul in comun, trebuie sa se duca la unul dintre cele 18 punctele de vanzare ale STPT si sa stea la rand ca sa incarce cardul, pentru ca doar astfel, sustinea Primaria Timisoara va avea un control mai riguros asupra felului in care se cheltuie subventia pentru abonamentele gratuite.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1314 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005869 (s)