News Flash:

139 de maşini parcate neregulamentar ridicate de politistii locali intr-o luna

2 Martie 2021
580 Vizualizari | 0 Comentarii

Poliţiştii locali timişoreni au dat, într-o singură lună, peste 800 de sancțiuni conducătorilor auto care au parcat neregulamentar. În luna februarie, 139 autovehicule au fost ridicate cu ajutorul SDM, care a mai achiziţionat o autospecială în acest sens.

Polițiștii locali au continuat acţiunile pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale referitoare la oprirea, staționarea autovehiculelor sau pătrunderea acestora pe străzi sau în perimetre interzise. De altfel, verificările de acest gen reprezintă o prioritate pentru polițiștii locali cu scopul de a fluidiza circulația altor autovehicule, dar și cea a pietonilor, trsmit cei din Poliţia Loală. O mare parte din aceste acțiuni au fost desfășurate în zona centrală a orașului, nefiind însă neglijate nici celelalte zone.

Ca atare, doar în ultima lună, polițiștii locali au aplicat un număr de 802 sancțiuni contravenționale și 748 colante autodezive în cazul autovehiculelor ai căror conducători auto nu au respectat prevederile OUG 195/2002, oprind sau staționând în zona pietonală, pe pistele de biciclete, în intersecții, în stațiile mijloacelor de transport în comun, dar și prevederile Legii 448/2006 actualizată, oprind sau staționând în locurile special amenajate pentru persoanele cu dizabilități. Dintre acestea, în cazul a 139 de conducători auto s-a luat măsura ridicării autovehiculelor staționate neregulamentar, cu sprijinul Societății Drumuri Municipale SA.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția tuturor celor care obișnuiesc să încalce legislația că, de curând, SDM a achiziționat o a treia autospecială de ridicări și va putea sprijini astfel și mai mult activitatea de fluidizare a circulației desfășurată de polițiștii locali în teren.

“Reamintim că, potrivit OUG 195/2002, sancțiunile se încadrează, în funcție de faptă, oprire, respectiv staționare, de la 290 la 725 lei, cu 3 sau 4 puncte penalizare la permis, iar în cazul celor care parchează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități între 2000 și 10.000 lei. Acțiunile pe aceste linii vor continua și în perioada următoare. Cetățenii care observă astfel de situații le pot semnala la numerele noastre de telefon 0256.968 sau 0256.246.112”, transmit cei de la Poliţia Locală.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1218 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006614 (s)