News Flash:

Dominic Fritz: Exista posibilitatea carantinarii Timisoarei

3 Martie 2021
496 Vizualizari | 0 Comentarii

Primarul Dominic Fritz trage un semnal de alarma, anunta ca situatia epidemiologica e grava, ca nu mai sunt paturi in spitalele suport COVID si va fi redeschisa sectia de la Ascar la Timisoara.

Edilul sef crede ca impunerea unei carantine la Timisoara ar avea insa efecte cu adevarat insemnate doar daca intreg judetul ar intra in carantina.

„Exista posibilitatea carantinarii Timisoarei. Tocmai pentru ca nu mai sunt paturi in spitale si sunt cateva comune periurbane care sunt si ele propuse pentru carantinare.

Eu cred ca asa cum este facuta acum, carantinarea nu ar avea efecte asa cum ne dorim. Eu nu cred ca carantinarea Timisoarei este o solutie fezabila decat daca am carantina tot judetul Timis, cu controale dure. Eu cred ca inca avem o cale sa evitam carantinarea cu toate consecintele aferente. As vrea sa fac un apel la timisoreni sa inteleaga aceasta situatie. Eu inteleg si din randul operatorilor economici ca au ajuns la capatul puterilor. Daca acum nu avem grija si ajungem intr-un val in care tot ne va forta sa inchidem economia, tot acolo ajungem.
Pentru cei care au restaurante, sali de fitness, va rog sa respectati limitele impuse in pandemie„, a indemnat Dominic Fritz.

Primarul Timisoarei anunta ca de joi se redeschid spatiile suprot COVID de la clinica Ascar.

„De maine deschidem Ascar, ca spital suport Covid. Spitalele sunt pline, nu mai sunt locuri ATI in tot judetul Timis. In unele cazuri nu mai sunt locuri non ATI, tocmai de aia deschidem aceasta noua sectie. Pacientii sunt din ce in ce mai tineri si formele din ce in ce mai grave. Presupunerea este ca noua tulpina britanica este in raspandire si la noi, in vestul tarii„, spune primarul Timisoarei.

Noi linii de vaccinare vor fi deschise la Timisoara

„De maine, am primit 4 noi fluxuri de vaccinare, la ISHO si Intrarea Doinei. Asta va creste ritmul de vaccinare, avem acum 17 fluxuri la 5 centre din Timisoara. Avem mai multe centre care pot fi deschise in orice zi, la INCUBOXX, VOX Technology Park si Continental. Mai avem si 2 echipe mobile care vaccineaza in centrele pentru batrani, persoane cu dizabilitati. Mai avem si cele 4 fluxuri pentru profesori. Suntem si noi dependenti de numarul dozelor de vaccin disponibil. Pentru Timisoara, tot ce primim reusim sa si administram. Nu avem stocuri de vaccin care nu sunt folosite.

In continuare functioneaza call centerul de la Directia de Asistenta Sociala a Primariei, unde persoanele care nu au posibilitatea sa se programeze singuri pot sa sune si sunt programati in functie de numarul de locuri disponibile. Am primit peste 2000 de apeluri si sunt programati peste 700 de persoane la vaccinare.
Eu sper ca procesul de vaccinare se va accelera si mai mult, pentru ca, din pacate, suntem intr-o situatie cea mai serioasa„, a precizat Dominic Fritz.

Va reamintim, marti a fost prelungita masura carantinarii, pentru inca o saptamana, pentru Dumbravita si Sandra, in vreme ce la Dudestii Vechi a fost instituita carantina pentru 14 zile.

Urmeaza ca miercuri altre trei localitati sa intre in carantina pentru urmatoarele 14 zile. Este vorba despre Mosnita Noua, Biled si Otelec.

Marti la pranz, localitatile cu cele mai mari rate de infectare cu COVID erau:

Otelec: 9.88
Giroc: 9,49
Biled-6,29
Bucovat: 9.13
Dumbravita: 8.86
Mosnita: 8.01
Varias: 7.98
Sandra: 7.65
Giarmata: 7.47
Dudestii Vechi: 7.31
Vacalni: 7.12
Timisoara: 6,99

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006213 (s)