News Flash:

Piste de biciclete si trasee pietonale pe sub doua poduri din Timisoara

21 Iulie 2021
436 Vizualizari | 0 Comentarii
Podul Saguna Timisoara

Biciclistii si pietonii vor putea trece pe sub Podul Dacilor si Podul Saguna. Primaria cauta o firma care sa pregateasca studiul de fezabilitate pentru lucrare. Pune la bataie 20.000 de euro pentru SF si expertize tehnice pentru poduri.

Primaria Timisoara a pornit zilele trecute licitatia pentru atribuirea contractului de prestari servicii de proiectare care vizeaza studiul de fezabilitate pentru amenajarea pistelor de biciclete pe sub podurile Dacilor si Saguna.

„Realizarea unui sistem coerent si integrat de piste de biciclete in municipiu este un obiectiv al Primariei Timisoara, deoarece inca nu exista o continuitate intre toate traseele de biciclete. Sunt multe lucruri care trebuie facute ca sistemul velo sa fie imbunatatit si extins, iar trecerile pe sub poduri sunt dintre cele mai dificile lucruri, tocmai de aceea incepem cu acestea”, spune viceprimarul Ruben Latcau.

Perspectiva: pistele sa fie in totalitate sub poduri

Planul primariei este sa amenajeze piste pentru biciclisti si treceri pentru pietoni pe sub toate podurile din oras, pentru a exista o conexiune cu traseele amenajate cu fonduri europene pe malurile Begai. Potrivit PMT, se doreste, in perspectiva, „ca pistele de biciclete sa fie realizate in totalitate sub poduri, evitand strazile intens circulate”.

„Traseul pe care se vor amenaja pistele de biciclete se desfasoara in partea de est a municipiului, de la Podul Dacilor – situat intre strada Dacilor, respectiv Piata Badea Cartan – pana la Podul Saguna – situat intre Calea Dorobantilor si strada Andrei Saguna si este destinat circulatiei cu biciclete si circulatiei pietonale”, spune aceeasi sursa.

Nu se stie exact cand vor fi gata lucrarile si nici macar cand vor incepe, dar PMT cauta acum un proiectant care sa pregateasca o expertiza tehnica pentru cele doua poduri, sa elaboreze SF cu tot cu studiu geotehnic sau topografic ori alte documentatii necesare, dar si documentatiile pentru obtinerea tuturor acordurilor si vizelor pentru Certificatul de Urbanism. In plus, va trebui sa ofere si asistenta tehnica pe toata durata de derulare a procedurii de atribuire a contractului de proiectare si executie a lucrarilor. Contractul este estimat la putin peste 99.000 de lei cu tot cu TVA, echivalentul a peste 20.000 de euro. Ofertele pot depuse pana in 26 august, iar durata contractului va fi de 60 de zile.

Primaria Timisoara a reabilitat anii trecuti Podul Dragalina si Podul Eroilor. La Eroilor s-a uitat insa de traseele pentru biciclisti si pietoni, astfel ca acolo a inceput un nou santier in aceasta primavara, la doi ani de la modernizarea podului. Lucrarile suplimentare ar putea fi gata la sfarsitul lunii august si costa 2,01 milioane de lei cu tot cu TVA.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1334 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004739 (s)