News Flash:

Pericolul urias din spatele folosirii pudrei de talc

24 August 2018
974 Vizualizari | 0 Comentarii
talc

Decizia juriului din California marcheaza cea mai mare plata dintr-un lant de procese in care se afirma ca Johnson & Johnson nu a avertizat corespunzator consumatorii in legatura cu posibile riscuri de dezvoltare a cancerului in urma folosirii produselor pe baza depudra de talc.

Un tribunal din California a decis ca Johnson & Johnson trebuie sa plateasca 417 milioane de dolari unei femei care spune ca a dezvoltat cancer ovarian dupa ce a folosit produse ale companiei, precum pudra de talc, noteaza descopera.ro, care citeaza BBC. Un purtator de cuvant al Johnson & Johnson a aparat siguranta produselor. Firma intentioneaza sa faca recurs, asa cum a procedat si in cazurile anterioare, potrivit Mediafax.

"Vom face apel in urma verdictului de astazi, pentru ca ne ghidam dupa stiinta", a spus Carol Goodrich, purtator de cuvant al Johnson & Johnson Consumer Inc. Dovezile din jurul oricarei asocieri dintre uzul pudrei de talc si cancer sunt neconcludente.

Johnson & Johnson se confrunta cu mii de reclamatii din partea femeilor care spun ca au facut cancer dupa ce au utilizat produse ale firmei. Johnson & Johnson a pierdut patru din cinci cazuri in fata juratilor, in Missouri, care i-au dus penalizari de peste 300 milioane de dolari. 

Procesul din Califronia a avut-o in prim plan pe Eva Echeverria, o femeie de 63 de ani, care spune ca a inceput sa foloseasca pudra de talc pentru copii de la 11 ani. A fost diagnosticata cu cancer ovarian acum 10 ani. In timpul procesului, s-a afirmat ca firma a fost constienta de posibilul risc a dezvoltarii cancerului asociat cu pudra de talc, dar a ascuns aceste informatii publicului.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006539 (s)