News Flash:

De ce merita sa faci yoga? 10 beneficii surprinzatoare pentru corpul tau

21 August 2018
1095 Vizualizari | 0 Comentarii
yoga

Nu trebuie sa stai in cap sau in maini sau sa faci spagatul ca sa beneficiezi de efectele miraculoase pe care practica yoga le aduce asupra corpului tau. Modul in care lucreaza toata musculatura, te ajuta sa acorzi mai multa atentie asupra modului in care respiri si cresterea graduala a flexibilitatii sunt cateva dintre motivele pentru care vei indragi yoga daca te decizi sa o practici cu regularitate.

Yoga are un impact semnificativ asupra sanatatii oaselor, imbunatateste fluxul sanguin si pastreaza inima sanatoasa, este benefica pentru persoanele care sufera de incontinenta urinara si te scapa de durerile de spate, explica celebrul Dr. Oz pe site-ul sau. Si acestea sunt doar cateva dintre beneficiile surprinzatoare pentru corpul tau si te determina sa intelegi de ce merita sa faci yoga.

De ce merita sa faci yoga si ce beneficii are pentru corpul tau? Iata argumentele celebrului Dr. Oz care este include exercitii yoga in rutina sa de dimineata:

1. Are grija de sistemul osos

Numeroase studii au aratat ca yoga practicata cu regularitate are un impact benefic asupra densitatii osoase. Astfel ca indiferent de varsta este foarte bine sa incluzi un ritual yoga simplu in fiecare dimineata pentru a antrena toti muschii si a avea grija de sistemul osos.

Obiceiuri frecvente care iti pot provoca un atac de cord

2. Imbunatateste functiile inimii

Yoga este recunosuta pentru faptul ca are un efect benefic asupra inimii. Potrivit Asociatiei Americane a Inimii, yoga te ajuta sa controlezi tensiunea arteriala, imbunatateste functiile plamanilor si ale inimii, te ajuta sa fii constient de modul in care respiri si stimuleaza circulatia sangelui. Potrivit specialistului, yoga este o practica foarte utila pentru persoanele cu boli cardiovasculare, insa avertizeaza ca este esential sa se discute cu medicul curant despre cea mai buna abordare a exercitiilor.

3. Imbunatateste calitatea somnului si este benefica in cazul insomniei

Yoga este benefica pentru cei care sufera de insomnie, dupa cum arata un studiu. Persoanele care au practicat yoga zilnic timp de 8 saptamani au remarcat o imbunatatire considerabila a calitatii somnului. De asemenea, problemele legate de insomnie s-a atenuat si somnul a devenit odihnitor.

4. Atenueaza durerile lombare

In cazul in care duci o viata sedentara sau esti nevoita sa petreci multe ore in fata calculatorului probabil ca stii deja cat de suparatoare pot sa fie durerile lombare. Potrivit cercetarilor, persoanele care au facut cu regularitate yoga timp de 12 saptamani au constatat o diminuare a durerilor, ajungandu-se pana la disparitia lor definitiva in cazul in care s-a mentinut acest obicei.

5. Reduce stresul

Yoga are un efect benefic asupra sistemul nervos, ajutand la o gestionare mai buna a situatiilor stresante.

6. Este benefica persoanelor care sufera de fibromialgie

Un studiu realizat si citat de specialist arata ca persoanele care sufera de fibromialgie pot sa controleze mai usor simptomele bolii cu ajutorul practicii yoga. Rezultatele au evidentiat clar un efect benefic pe care l-a adus hatha yoga in cazul celor care au facut cate un clasa pe saptamana timp 8 saptamani.

7. Te scapa de migrene

Persoanele care se confrunta adesea cu migrene pot sa includa yoga pe langa tratamentul conventional, sustine specialistul. Potrivit cercetarilor, cei care au urmat tratament si l-au completat cu yoga au constatat un rezultat bun, reducand frecventa cu care aparea migrenele.

Cat sport trebuie sa faci ca sa slabesti

8. Este utila persoanelor care sufera de incontinenta urinara

Studiile arata ca dupa practicarea cu regularitate a exercitiilor yoga, persoanele care sufera de incontinenta urinara au constatat o imbunatatire a simptomelor asociate bolii.

9. Este un remediu eficient pentru sindromul de colon iritabil

Persoanele care au inclus yoga in viata lor si au practicat-o cu regularitate timp de 1-2 luni au constatat o diminuare a simptomelor suparatoare asociate cu sindromul de colon iritabil.

10. Te impiedica sa faci excese culinare

Persoanele care practica yoga cu regularitate devin mult mai atente la alimentatia lor de indata ce constata efectele benefice ale acestei practici. Astfel pe masura ce continui sa faci yoga cat mai des, devii mai constienta de corpul tau si de importanta de a avea grija la ceea ce mananci. 


yoga
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1437 (s) | 43 queries | Mysql time :0.011575 (s)