News Flash:

"Buretele cu peruca" ar putea fi leacul pentru leucemie

23 August 2018
823 Vizualizari | 0 Comentarii
buretele cu peruca

O proteina care se gaseste într-o ciuperca comestibila ar putea distruge un anumit tip de celule care provoaca leucemia, conform ultimelor cercetari.

Ciuperca "Buretele cu peruca" se gaseste în mod normal în America de Nord si în Europa, pe pajisti si pasuni, dar poate fi gasita si pe drumuri pietruite sau în orase.

Daca la început are un aspect alb, ciudat, pe treptat începe sa "se dizolve" într-o masa neagra, asta dupa ce începe sa se destrame sau imediat dupa ce a fost culeasa.

Acest tip de ciuperca este deja cunoscut pentru valoarea sa nutritiva, precum si pentru potentialul sau antioxidant si antimicrobian. Dupa anumite studii, cercetatorii cred ca Buretele cu peruca (comicusului Coprinus) ar avea potential si în tratamentul pentru HIV, pentru cancerul de prostata si cel ovarian.

UIMITOR! S-a descoperit ciuperca cu leac pentru mai multe afectiuni

Cercetatorii de la Universitatea din Florida din Gainesville au descoperit acum o noua tinta pentru proteina respectiva: uciderea unui tip de celule T de leucemie.

Dr. Yousong Ding, profesor asistent la Universitatea din Florida, si echipa sa au analizat modul în care Y3, o proteina continuta de ciuperca, se leaga cu glicanul LDNF, o molecula de zahar ce se gaseste de obicei în paraziti. Acest proces poate programa un tip de celule T de leucemie sa se sinucida, explica cercetatorii.

Ei sugereaza ca acest lucru poate avea implicatii semnificative pentru tratamentul leucemiei limfoblastice acute de celule T. Acest tip de cancer de sange este deosebit de agresiv si este responsabil pentru 25% din leucemiile limfoblastice acute.

Potrivit statisticilor Institutului National al Cancerului, numarul deceselor datorate leucemiei limfoblastice acute în 2017, în Statele Unite, va fi de 1.440.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1164 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006711 (s)