News Flash:

Osho spune ca omul moare treptat, daca nu este iubit!

9 Mai 2018
1181 Vizualizari | 0 Comentarii
osho omul moare iubit

Osho spunea ca omul moare daca nu este iubit. Osho avea foarte multe intalniri cu discipolii, iar intr-una dintre ele a fost rugat sa raspunda la o intrebare arzatoare, ”De ce imbratisarea este un instrument vindecãtor eficient?”
Cum omul simte nevoia sã fie dorit, imbratisarea este una dintre principalele nevoi ale fiintei umane. Caci dacã omul nu se simte iubit, el incepe sã moarã. Dacã simte cã nu conteazã pentru nimeni, isi pierde semnificatia chiar si pentru propriul sau suflet.

De aceea, Osho spune ca iubirea este cea mai importanta forma de vindecare posibilã.

Osho spunea ca omul moare daca nu este iubit.
Daca toti oamenii s-ar iubi, nu ar mai fi nevoie de medicamente, caci iubirea este suficienta. Imbratisarea, asa cum spuneam, este unelta iubirii, caldura si atentia sa. Atunci cand cineva ne imbratisaza, simpla senzatie de cãldurã venita de la acea persoana ne poate vindeca de multe boli. Iubirea este suficienta pentru transformarea sufletului intr-unul curat asemeni celui din copilarie.

Psihologii si cercetatorii sustin ca, in momentul de fata, daca nu suntem imbratisati si sarutati suficient, ajungem sa nu ne mai dezvoltam normal. Sufletul nostru are nevoie de hrana, iar iubirea contine nutrientii cei mai alesi. Sa ne gandim la un copil, daca acesta nu este iubit, el se va simti mereu trist, ignorat si neglijat.

Nu este suficient sa ii oferim hrana materiala, daca nu ii hranim sufletul.

Acesta este si motivul pentru care multi dintre adultii care nu reusesc sa isi gaseasca un partener, rememoreaza lipsa iubirii din copilarie si asociaza fiecare persoana nou cunoscuta, experientei traita atunci.
Iubirea asigurã puntea dintre noi si viata, ea este insasi rãdãcina noastrã. sursa: secretele.com


osho discipolii fiintei umane psihologii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1264 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006272 (s)