News Flash:

Oficial: Carantina de noapte in weekend in Timisoara, Dumbravita, Giroc si totala in doua localitati din Timis

22 Septembrie 2021
519 Vizualizari | 0 Comentarii
carantina

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a decis, miercuri, noi masuri anti-Covid pentru localitatile unde incidenta a crescut peste anumite praguri. Timisoara, Giroc, Ghiroda, Dumbravita, dar si alte localitati vor avea carantina de noapte in weekend, iar Bucovat si Moravita carantina in toate zilele saptamanii.
 
 
Miercuri, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, convocat de subprefectul Ovidiu Draganescu, a decis masuri suplimentare anti-Covid pentru mai multe localitati. Timisoara, Dudestii Noi, Giulvaz, Dumbravita, Ghiroda, Giroc, Padureni, Sacosu Turcesc si Parta vor avea carantina de noapte in weekend, iar Bucovat si Moravita carantina in toate zilele saptamanii, dupa ce rata in cele doua localitati a depasit 7,5 la mia de locuitori. Masuri anti-Covid sunt si pentru alte localitati.

„In cadrul sedintei de astazi (miercuri – n.r.), UAT Bucovat si Moravita au fost trecute pe anexa 1, cuprinzand UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 7,5/1000 de locuitori. Municipiul Timisoara, orasul Jimbolia si UAT-urile Dudestii Noi, Giulvaz, Dumbravita, Ghiroda, Giroc, Padureni, Sacosu Turcesc si Parta au fost trecute pe anexa 2, cuprinzand UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 4/1000 de locuitori si mai mica de 7,5/1000 de locuitori. Totodata orasul Deta si UAT-urile Ohaba Lunga, Ortisoara si Peciu Nou au fost trecute pe anexa 3 cuprinzand UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 3/1000 de locuitori si mai mica de 4/1000 de locuitori. UAT-urile Bethausen, Costeiu, Curtea, Darova, Jamu Mare, Racovita si Victor Vlad Delamarina au fost trecute pe anexa 4, cuprinzand UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 2/1000 de locuitori si mai mica de 3/1000 de locuitori”, transmit reprezentantii Institutiei Prefectului Timis.

Masurile adoptate astazi se vor aplica incepand de maine, 23 septembrie. Restrictiile pentru localitatile aflate in carantina de noapte, alaturi de declaratiile pe propria raspundere, AICI. In functie de rata, se aplica masurile din HG 932 din 9 septembrie 2021. Restrictii pentru rata cuprinsa intre 2 si 3 la mia de locuitor AICI, iar pentru o rata cuprinsa intre 3 si 4 la mia de locuitori si de asemenea si peste pragul de 4, AICI. In plus, pentru localitatile unde rata este cuprinsa intre pragul 3 si 6 exista masuri unde se aplica obligatoriu certificatul verde, la constatarea CJSU. Detalii, AICI.

Masuri pentru localitatile in carantina saptamanala
Este interzisa circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei, in toate localitatile in care incidenta cumulata la 14 zile este mai mare de 7,5/1.000 de locuitori, in intervalul orar 20 – 5, pe intreaga durata a saptamanii.

Exceptie la deplasari in intervalul mentionat se pot face din urmatoarele motive:
a) in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;
b) pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta, precum si pentru achizitionarea de medicamente;
c) in afara localitatilor ale persoanelor care sunt in tranzit sau efectueaza calatorii al caror interval orar se suprapune cu perioada interdictiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane si care poate fi dovedit prin bilet sau orice alta modalitate de achitare a calatoriei;
d) din motive justificate, precum ingrijirea/ insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dezabilitati ori deces al unui membru de familie.

In localitatile in care incidenta cumulata la 14 zile este mai mare de 7,5/1.000 de locuitori, operatorii economici care desfasoara activitati de comert/prestari de servicii in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private, sa isi organizeze si sa desfasoare activitatea in intervalul orar 5-18 pe intreaga durata a saptamanii. Aplicabilitatea masurii sa inceteze atunci cand rata de incidenta scade sub 7 la 1.000 de locuitori.

Prin exceptie, in intervalul 18 – 5, operatorii economici pot activa doar in relatia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu. In intervalul orar 18 – 5, unitatile farmaceutice, benzinariile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum si operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane si rutier de marfuri isi pot desfasura activitatea in regim normal de munca, cu respectarea normelor de protectie sanitara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1268 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006087 (s)