News Flash:

Limitare la 30 km/h pe Eneas, dupa montarea stalpisorilor pe pista de biciclete. Vor aparea si in zona centrala

20 Septembrie 2021
480 Vizualizari | 0 Comentarii
pista de biciclete

Biciclistii care circula pe str. Eneas nu mai trebuie sa se fereasca de masini, care intrau destul de des pe pista dubla de biciclete, in special pentru a ocoli limitatoarele de viteza. Reprezentantii Primariei Timisoara au decis sa monteze stalpisori pentru a delimita traseul de banda de circulatie. Se va intampla la fel si pe o alta strada cu pista dubla de biciclete, iar pe Eneas se pregateste si limitarea vitezei de circulatie.
 
Primii stalpisori au fost montati in urma cu cateva zile la marginea pistei de biciclete de pe str. Eneas. Vor fi pusi pe toata lungimea traseului special de biciclisti care leaga Calea Martirilor de Calea Sagului. Ei vor aparea si pe str. Carol Telbisz din centrul Timisoarei, unde se afla tot o pista dubla de biciclete.

Reprezentantii primariei spun ca decizia de montare a astfel de stalpisori a fost luata de specialisti, mai exact de un grup de lucru infiintat special la nivelul municipalitatii. Din acest grup fac parte reprezentanti ai Universitatii Politehnica, de la Facultatea de Transporturi, reprezentanti ai Politiei Rutiere, ai OPTAR (Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ), dar si reprezentanti ai biciclistilor din oras.

„Am infiintat un grup de lucru pentru biciclisti, care a lucrat peste vara si a studiat multe dintre pistele de biciclete din Timisoara, cum se circula, unde au fost accidente. (…) Am vrut sa gasim solutii rapide, care sa sporeasca siguranta, asta a fost una dintre solutiile pe care le-am gasit. Delimitatoarele vor fi puse in zonele in care soferii au tendinta de a urca pe pistele de biciclete. Au fost propuse strada Eneas si strada Carol Telbisz. Aceasta solutie nu impacteaza nici carosabilul, nici geometria stradala. Se lucreaza exact peste ceea ce exista”, sustine viceprimarul Ruben Latcau.

Edilul spune ca delimitatoarele sunt montate doar in zona in care pista este libera de intrari. Tot pe Eneas se pregateste si o limitare a vitezei la 30 km/h. Reprezentantii PMT spun ca propunerea a venit de la Politia Rutiera, iar aceasta va mari siguranta pentru toata lumea, si pentru soferi, si pentru biciclisti.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004534 (s)