News Flash:

Oana Haineala este noul sef al Corpului de Control al Ministerului Justitiei

19 Ianuarie 2018
877 Vizualizari | 0 Comentarii
haineala

Procurorul Oana Haineala este noul sef al Corpului de Control al Ministerului Justitiei. Informatia a fost confirmata, pentru Mediafax, de magistrat.
La sfarsitul anului, magistratii Curtii Supreme au anulat decizia Sectiei pentru procurori CSM, prin care au retras-o pe Oana Haineala de la Ministerul Justitiei, la solicitarea procurorului general, masura fiind luata in contextul anchetei privind adoptarea Ordonantei 13.

„Admite contestatia formulata de Schmidt – Haineala Oana Andreea impotriva Hotararii nr. 257 din 21 martie 2017 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii. Anuleaza Hotararea nr. 257 din 21 martie 2017 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii Anuleaza Hotararea nr.51/3.02.2017 a Sectiei pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Obliga intimatul la plata sumei de 3000 lei reprezentand cheltuieli de judecata catre contestatoare”, a decis definitiv instanta suprema.

Consecinta a fost revenirea Oanei Haineala in cadrul Ministerului Justitiei.
Oana Haineala a fost retrasa din functia de secretar de stat al Ministerului Justitiei, acolo unde fusese detasata cu avizul Sectiei pentru procurori a CSM, la cererea ministrului. Aceeasi masura a fost dispusa si in cazul lui Constantin Sima, procuror la Parchetul General, detasat ca secretar de stat la minister, in mandatul lui Florin Iordache. Ulterior, Sima a cerut pensionarea.

In contextul demararii anchetei privind adoptarea Ordonantei 13, procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a cerut Sectiei pentru Procurori a CSM incetarea detasarii celor doi.

„Solicitarea este motivata de necesitatea de a asigura, in conditii de deplina impartialitate, o desfasurare a anchetei de catre Directia Nationala Anticoruptie, in legatura cu imprejurarile elaborarii proiectului de ordonanta de urgenta privind modificarea si completarea Codului penal si a Codului de Procedura Penala, precum si a proiectului de lege pentru gratierea unor pedepse”, se arata in decizia Sectiei pentru procurori a CSM, de la inceputul acestui an.

Ulterior detasarii, Haineala a sesizat si CCR, iar Curtea Constitutionala a decis ca reglementarea legislativa privind detasarea magistratilor este neconstitutionala pentru ca nu precizeaza conditiile incetarii detasarii

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005300 (s)